Pocetna Politika Dveri: Nema mesta pravdanju, već odgovornosti

Dveri: Nema mesta pravdanju, već odgovornosti

336
0
Podelite

Predsednik užičkih “Dveri” Dragan Babić podsetio je da prolazi sto dana od formiranja lokalne vlasti u Užicu, ali da posle obećanja i divnog ekspozea gradonačelnika mnoge stvari ostaju mrtvo slovo na papiru. U osvrtu na situaciju u vezi Vrtića on je izneo stav “Dveri” da neko mora da preuzme odgovornost zbog pogrešenog obračuna usluge.

– Pored novca koji se vraća što samo po sebi nije problem, problem predstavljaju sudski troškovii i troškovi advokata koje ćemo svi mi morati da platimo zbog nečije neodgovornosti.

“Dveri” će insisitirati na punoj odgovornosti nadležnih i ne zadovoljavaju se suvoparnim odgovorima koje smo imali prilike da čujemo na sednici Skupštine grada i izgovoru da se to dogodilo sa vrtićima i u drgim gradovima- rekao je na pres konferenciji Babić. Kao drugi ozbiljan gradski problem koji se nažalost ponavlja Babić je označio trovanje Đetinje i uginuće ribe koje se ko zna koji put pravda “izgovorima” i “odgovorima”. Predsednik užičkih “Dveri” dodaje da konkretnog odgovora u slučaju trovanja reke nema ni od gradske većnice za zaštitu životne sredine ni Komunalne policije sa 35-36 zaposlenih na bucetu Grada. On smatra da je vlast u Užicu formirana da rešava probleme i da će “Dveri” kao konstruktivna opozicija uvek usmeravati kritiku kako bi radila bolje na dobrobit građana i u slučaju problema u privredi.

 

dragan-krsmanovic-i-dragan-babic

Dragan Krsmanović je u ime “Dveri” podsetio da je ova politička organizacija 4. septembra na svom Saboru usvojila Deklaraciju o ciljevima i zadacima : potvrda i centar delovanja porodična politika, opoziciono delovanje u odnosu na vlast SNS-a i suprotstavljanje neoliberlanom konceptu “razvoja” srpskog društva koje vodi propadanju države, rasprodaji prirodnih resursa i ostanku bez suvereniteta.

– Jačanje države Srbije neophodno je za opstanak srpskog naroda – rekao je Krsmanović i dodao da je Srbija 17. septembra domaćin Regionalne konferencije porodica koja će biti održana u Beogradu i da će na njoj “Dveri” učestvovati kao jedina parlamentarna organizacija. Povodom izostanka pokretanja Aerodroma Ponikve u civilni saobraćaj kako je bilo obećano do kraja avgusta Krsmanović celu situaciju označava krajnje neozbiljnom.

– Emotivno sam vezan za Ponikve. Voleo bih da aerodrom postane zamajac razvoja Užica i celog kraja. U svetu su hit mali aerodromi,aktuelni su kargo letovi, proizvode se avioni malog gabarita za turiste i Ponikve su značajne za celu saobraćajnu inmfrastrukturu. Užice ima dar da na svojoj teritoriji ima aerodrom sa takvim potencijalom i položajem. Međutim i u ovom slučaju kao i u drugim izostala je jasna vizija kako bi se to što imamo pretočiti u nešto isplativo. Uvek se čeka da neko nešto drugi preduzme i čeka milostinja, donacije i mora se obezbediti rentabilnost letenja – kaže Krsmanović koji je tokom NATO bombardovanja bio komandant Ponikava. Za njega je obrazloženje da neko nije pravilno napisao cifru ili nije dobro izračunao nešto za pokretanje aerodroma poptpuno neprihvatljivo, jer “Ponikve” moraju biti celovit projekat. I ovom prilikom Krsmanović je apelovao na druge opozicione stranke i udruženja građana na aktivniji odnos i argumentovanu kritiku vlasti.

 

Ostavite odgovor