Pocetna Hronika “Ciklon” hapsio i u Užicu

“Ciklon” hapsio i u Užicu

465
0
Podelite

U velikoj akciji srpske policije, uhapšene su 123 osobe u više gradova Srbije, zbog sumnje das u počinili krivična dela iz obasti opšteg i organizovanog kriminala. Kako je saopštio Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, među tim gradovima je i Užice.

Uhapšeni se terete za pokušaj ubistva, proizvodnju i krijumčarenje narkotika, trgovinu ljudima, krijumčarenje ljudi, silovanja, ugrožavanja sigurnosti, teške krađe, neovlašćeno držanje oružja.

nebojsa-stefanovic„Zajedničkim radom i uz dobru saradnju Srbije i Nemačke, tokom 13 meseci duge istrage, u okviru jednog zajedničkog istražnog tima, uhapšeno je 30 osoba osumnjičenih da su se bavili organizacijom i prometom narkotika. Za tri osobe se još traga“, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da je tokom akcije zaplenjeno 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša kao i sedam laboratorija za proizvodnju marihuane u kojima je otkriveno više od 36.000 stabljika.

Vrednost zaplenjenih narkotika, kako je naveo, na uličnom tržištu procenjuje se na više od dvadeset miliona evra, a tokom akcije zaplenjena je i veća količina novca i oružja.

Ostavite odgovor