Pocetna Saveti JABUKOVO SIRĆE JE LEKOVITO

JABUKOVO SIRĆE JE LEKOVITO

776
0
Podelite

Kad pomenemo jabukovo sirće pomislimo na dodatak nekoj salati ili jelu. Međutim, jabukovo sirće ne bi trebalo koristiti samo u te svrhe. U ovom prilogu otkrivamo vam brojne blagodeti te namirnice, sa kojom ćete postati vitkiji, zdraviji i lepši.

1. ŠTITI SRCE
Ako želite da osigurate zdravlje svog srca, obavezno se javite lekaru i poštujte njegova iskustva. Ali, ako želite da u tome pomognete prirodnim putem nema boljeg načina nego da češće upotrebite jabukovo sirće. Hlorogena kiselina je antioksidant koji se nalazi u sirćetu, a koji uspešno sprečava sve vrste oksidacija delova holesterola, pa time umanjujete i rizik od srčanih bolesti.
2. REŠAVA LOŠE VARENjE
Ako patite od ovog problema, pre svakog obroka uzmite mešavinu koju ćete pripremiti od sledećih sastojaka: 1 kašičica jabukovog sirćeta i 1 kašičica meda. Pomešajte to u čaši hladne vode i popijte.
3. LEČI BOLNO GRLO
Pomešajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta i 1/4 šolje tople vode, pa popijte, i bol u grlu će nestati. Najbolje od svega je to što ovaj napitak možete da povremeno koristite čak i preventivno.
4. OTPUŠIĆE VAM NOS
Kad jednom probate jabukovo sirće, više se nikad nećete vratiti na kapi za otpušavanje nosa. Sirće je efikasno jer je bogato kalijumom. Pored toga, ono redukuje količinu sluzi u nosu. Zato, sledeći put, kad vam se zapuši nos, dodajte malo jabukovog sirćeta u čašu hladne vode, popijte i problem će biti rešen.
5. UKLANjANjE AKNE
Jabukovo sirće ima sposobnost da izbalansira PH vrednost vaše kože i idealan je za čišćenje lica. Bilo da ga pijete sa vodom ili nanosite direktno na lice, za kratko vreme primetićete veliku razliku.

Ostavite odgovor