Pocetna Zabava Počinje Sabor trubača u Guči

Počinje Sabor trubača u Guči

692
0
Podelite

Večerašnjim koncertima Svetlane Cece Ražnatović i Riblje čorbe, u Guči počinje 56. Dragačevski sabor trubača.

Svečano otvaranje manifestacije, kada će biti podignute saborske zastave predviđeno je za sutra, kad će gost biti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
ATMOSFERAOrganizatori se nadaju da će do nedelje, sabor posetiti više od pola miliona domaćih i stranih gostiju sa svih kontinenata.

Za titulu najboljeg trubača boriće se 18 orkestara, a po prvi put limene instrumente ukrstiće i majstori trube.

Za doček preko pola miliona domaćih i stranih gostiju organizatori ove najposećenije manifestacije u našoj zemlji, intezivno su se pripremali proteklih nekoliko meseci. Sve lokalne službe, ali i one sa državnog nivoa, spremne su da ovogodišnji Sabor bude reprezentativan i na zadavoljstvo svih.

„Postavili smo pred učesnike u organizaciji tri cilja: potpunu realizaciju programskih sadržaja, povećanje posete za najmanje 30 odsto u odnosu na prošlu godinu i postizanje zadovoljavajućih finansijkih efekata jer nam je novac potreban za završetak i opremanje Doma trubača u Guči“, rekao je Slobodan Jolović predsednik Saborskog odbora.

Guca 1Organizatori ovogodišnjeg Sabora su se potrudili da ovogodišnji program bude kvalitetan.

„Razdvojili smo estradne od saborskih manifestacija, pa će tako sreda, dan pre i nedelja, dan nakon Sabora, biti rezervisani za koncerte estradnih zvezda, dok će tri dana između, isključivo programski biti posvećeni trubaštvu i tradiciji“, tvrdi Jolović.

Na glavnoj pozornici, u sredu 10. avgusta u 21 sat nastupiće „Riblja Čorba“ i Svetlana Ceca Ražnatović.

Za četvrtak u 21 sat predviđen je koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora, a u 23 sata počeće tradicionalni Ponoćni koncert.

U petak u 21 čas počeće nadmetanje majstora trube, a u subotu Finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara.

Nedelja 14. avgust predviđena je za koncerte Severine Kojić i Miroslava Ilića.

Dejan Petrović i Boban Marković zabavljaće saboraše na pozornici ispred Doma kulture po završetku programa u kasne ponoćne sate.

Ostavite odgovor