Pocetna Sport Vesnić i Laluši najboli na Gorbniku

Vesnić i Laluši najboli na Gorbniku

365
0
Podelite

Srpski automobilistički klub Lein racing proteklog trkačkog vikenda u Hrvatskoj prosto je pomeo trkačku konkurenciju iz regiona. Ekipa u sastavu Milovan Mikica Vesnić i Mladen Lalušić jednostavno nije imala dostojnog konkurenta ni u sprint ni u endurance trci koje su vožene pa je tim zabeležio nove vredne bodove u okviru šampionata centralne Evrope.

grobnik-6

Još počev od kvalifikacionih vožnji bilo je jasno da su srpski automobilisti jednostavno nepovedivi i da ih samo tehnički kvar može odvojiti od najvišeg stepenika pobedničkog postolja. U prvoj sprint trci Milovan Vesnić je od samog starta sa pol pozicije poveo trku i rutinski prošao kroz cilj kao prvoplasirani ispred timskog kolege Mladena Lalušića i još jednog vozača iz Srbije, Nemanje Milovanovića, koji je upotpunio dominaciju naših automobilista. U endurance trci od jednog sata ponovila se slična situacija. Ovoga puta u tandemu Leinovi vozači su za čitav krug iza sebe ostavili vozače Lema racinga, slovenačkog tima koji se takmiči i u prestižnom ETCC-u. Kao kuriozitet moramo istaći da su iza Vesnića i Lalušića trku završili i ljuti profesionalci iz Italije, Fillipea Draconea i Jacoba Baratta ok kojih je ovaj prvi svetskoj automobilističkoj sceni kao učesnik američke Indy car serije.

grobnik-7

Prema pokazanom tempu prvog dana,  ništa se drugo nije ni moglo očekivati nego da novosadski Lein ponovi rezultat. Redosled naših vozača je potpuno isti a do petog trijumfa u sezoni šampionata centralne Evrope stigao je Milovan Mikica Vesnić ispred Mladena Lalušića pa se tako i po treći put za dva dana srpska himna orila grobničkim poljem pored Rijeke.

Lepu sliku prethodnog dana pokvarilo je jedino odustajanje slovenačkog Lema racinga od daljeg “nadigravanja” sa srpskim dvojcem. U razloge nećemo ulaziti ali je to u mnogo čemu pokvarilo samo trku koju su Vesnić i Lalušić završili od starta do cilja gotovo u formaciji bez prave konkurencije.

I sam Vesnić je potvrdio da je ovo pre svega samo dobar trening za ekipu:

-Jednostavno smo toliko superiorni da nam je ovo jedinstvena prilika da u trkačkim uslovima isprobamo kombinacije setapa i izdržljivost nekih komponenti. Realno smo davno prevazišli CEZ ali za dalje nam je potrebno mnogo više novca. Sve ostalo jednostavno posedujemo. I automobile i vozače i znanje. Ja sam lično zadovoljan postignutim vremenima na treninzima i ponašanjem automobila u trci. To je osnova koju želim da nadgrađujem i primenim u nekim drugim serijama koje ćemo nadam se uskoro voziti.” –poručio je trofejni automobilista iz Užica.

Lein racing kao svoj sledeći nastup planira trku na Slovakiaringu, takođe u okviru CEZ-a, koja se vozi od

19-21. avgusta.

 

 

Ostavite odgovor