Pocetna Kultura “Mini Gitarijada” u Užicu, 4. avgusta u GKC-u

“Mini Gitarijada” u Užicu, 4. avgusta u GKC-u

518
0
Podelite

Od 4. do 9. avgusta u 6 gradova Srbije, biće održane kvalifikacione Mini Gitarijade, na kojima će nastupiti demo bendovi koji su se prijavili za učešće u takmičarskom delu 50. Gitarijade. Takmičenje će biti održano i u Užicu, u ćetvrtak, 4. avgusta u 21 čas u bašti Gradskog kulturnog centra.

Petar i Jelena GKC“Bendovi poput “Van Gogh-a”, “Orthodox celts-a”, “Riblje čorbe”, koji će se ove godine pojaviti na Gitarijadi, nekada su nastupali kao demo bendovi. Ovom prilikom pozivam sve Užičane da podržimo naše lokalne bendove, ali i one koji će iz regiona učestvovati na ovom događaju, jer će možda neki od njih postati veliki bend, kao neki od ovih koje sam pomenuo “, rekao je Petar Blagojević, član Gradskog veća.

Pravo da učestvuju na Mini Gitarijadi, imaju demo bendovi, koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje.

“Svi bendovi koji su zainteresovani, mogu se prijaviti u Gradskom kulutrnom centru, popunjavanjem formulara, od 8 do ponoći, sve do srede u ponoć. U komisiji, koja će ocenjivati demo bendove, su novinar Nikola Janković, ispred Zaječarske gitarijade Saša Stojčić i član benda “The Highlanders” Miloš Milojević”, kaže Jelena Vasović, vd direktorka Gradskog kulturnog centra.

Najbolji bendovi na Mini Gitarijadama obezbediće plasman u takmičarski deo programa najstarijeg rok festivala, koji će po 50. put biti održan od 11. do 13. avgusta u Zaječaru.

Ostavite odgovor