Pocetna Društvo Počinje polaganje završnog ispita za osnovce

Počinje polaganje završnog ispita za osnovce

476
0
Podelite

Završni ispit za učenike osnovnih škola danas počinje polaganjem testa iz srpskog jezika. Sutra će osmaci raditi test iz matematike, a prekosutra komobinovani test.

Nakon dva dana, 19. juna, biće objavljeni preliminarni rezultati, na osnovu kojis će učenici imati okvirnu sliku o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja bodova.

Bodovi ostvaren na osnovu uspeha u osnovnoj školi sabrani sa bodovima na završnom ispitu predstavljaju ukupan broj bodova za upis.

Konačni rezultati biće objavljeni 24.juna, nakon čega se poredaju liste želja. Raspored učenika po školama izaćiće 4.jula, nakon čega sledi upis učenika u srednje škole 5. i 6. jula.

Drugi upisni rok za candidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 5. jula, kada se predaje lista želja. Raspored učenika po školama izaćiće 8.jula i istog dana je i upis u škole.

Više od 3.100 testova za Zlatiborski okrug dopremljeno je juče u zgradu Školske upravu Užice, koja je od trenutka kada je transport istovaren pod nadzorom policije. Oni su jutros u pet časova, u pratnji policije predate direktorima škola iz okruga.

Ostavite odgovor