Pocetna Некатегоризовано Proglašeni najbolji učenici na Olimpijskim sportskim igrama

Proglašeni najbolji učenici na Olimpijskim sportskim igrama

918
0
Podelite

U Medija centru Crvenog krsta Užice danas su proglašeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola na Olimpijskim sportskim igrama učenika, u organizaciji Sportskog saveza Užica a pod pokroviteljstvom Grada Užica.

Jelena Vasović, članica Gradskog veća Užice pozdravila je prisutne nagrađene učenike i njihove profesore i nastavnike poželevši im uspešan završetak školske godine i da se i dalje bave sportom i postižu sjane rezultate
-Gradu Užicu je školski sport jedan od prioriteta pa sa znatnim finansijkim sredstvima pomažemo organizaciju takmičenja od oštinskog do republičkog nivoa. Rezultati koje ostvaruju naši sportisti učenici su nam motiv da i dalje maksimalno podržavamo ova takmičenja.

Nedeljko Milosavljević, predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Užice zahvalio se svima koji daju maksimalnu podršku:

-Grad Užice pomogao nam je u realizaciji održavanja svih takmičenja a takođe se zahvaljujemo i Javnom preduzeću Veliki park koji nam je omogućio korišćenje sportskih objekata, sportske dvorane Veliki park, Gradskog stadiona i Gradskog bazena.  Takođe veliku zahvalnost dugujemo i Prvoj osnovnoj školi Kralj Petar II koja nam je omogućila korišćenje sale za stoni tenis i njihovo strelište, Medicinskoj školi za korišćenje sale kao i Sportskoj ambulanti koja je aktivno uzela učešće na svima takmičenjima. –

DSCN0317

Najuspešniji učenici na OSIURS u konkurenciji osnovnih škola su Aleksandra Jovanović učenica OŠ Stari grad koja je osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju u atletici na 600m i Dragomir Maksimović, učenik OŠ Miodrag Milovanović Lune za osvojeno drugo mesto na Republičkom takmičenju u bacanju kugle. U konkurenciji srednjoškolaca najsupešnija je Tamara Mićević učenica Ekonomske škole koja je osvojila drugo mesto na Republičkom takmičenju u atletici u trci na 400 m. Najuspešniji srednjoškolac je Aleksandar Čeliković iz Tehničke škole koji je osvojio drugo mesto na Republičkom takmičenju u atletici u trci 400 m. Tehnička škola je ekipno osvojila treće mesto na Republičkom takmienju u atletici.

Najuspešnije škole u ekipnoj konkurenciji za osnovne škole su: 1. Prva OŠ „Kralj Petar II“ 2. OŠ „Nada Matić“ 3. OŠ „Slobodan Sekulić“. Najuspešnije škole u ekipnoj konkurenciji za srednje škole su: 1. Užička gimnazija 2. Medicinska škola 3. Ekonomska škola. Najuspešniji nastavnik/profesor osnovnih škola: 1. Marina Aleksić (OŠ „Nada Matić“2. Čedomir Čolić (OŠ „Aleksa Dejović“) 3. Dragan Ivanović OŠ „Slobodan Sekulić“. Srednje škole: 1. Aleksandar Vukajlović (Medicinska škola). 2. Svetlana Knežević (Užička gimnazija).3. Jasmina Bajić (Ekonomska škola).

 

Ostavite odgovor