Pocetna Saveti Slane torte sa oblandom

Slane torte sa oblandom

911
0
Podelite

RECEPT – 1.

SASTOJCI: 1 pakovanje oblandi, 300 g krem sira, 3 kisele pavlake, 150 g majoneza, 500 g praške šunke, 200 g izrendanog kačkavalja, 150 g sira. Dodatno: 3 kuvana jaja, malo peršuna (suvog ili svežeg), malo belog luka i rendane šargarepe za ukrašavanje.
PRIPREMA: Sireve, pavlaku i majonez dobro izmešati, i dodati začine. Voditi računa o količini jer se smesom premazuju 4 lista oblande. Oblandu premazati mešavinom sa sirom, pa posuti rendanim kačkavaljem. Zatim prekriti listovima šunke i odozgo još jednom premazati smesom tanje nego prvi put, tek da se gornja kora može zalepiti. Sledeću koru namazati smesom od sira, narendati na nju kuvana i isečena jaja, odozgo prekriti šunkom, ponovo premazati i staviti treću koru. Nju filovati kao prvu, i prekriti poslednjom korom koju premazati smesom i posuti kačkavaljem. Za ukras koristiti rendanu šargarepu, samo paziti jer je šargarepa vlažna, pa dodatno kvasi kore.

RECEPT – 2.

SASTOJCI: 3 lista oblande, 500 g sira, 1 pavlaka, 2 obarene šargarepe, 3 kisela krastavčića, 1 kisela crvena paprika, 100 g salame, 100 g kačkavalja, malo aleve paprike, malo bibera, malo soli.
PRIPREMA: Oblande preseći da se dobije 6 listova. Istrošiti sir, pomešati ga sa pavlakom i posoliti. Podeliti na pet delova pa u svaki staviti po jedan sastojak. Salamu tanko izrezati, a izrendati papriku, krastavčiće, šargarepu i kačkavalj. Filovati oblande ovako: fil sa šargarepom, fil sa krastavčićima, fil sa salamom, alevom paprikom i biberom, fil sa sirom, fil sa kiselom paprikom. Odozgo premazati umućenom pavlakom i posuti rendanim sirom, ili dodati po ukusu još nešto i ukrasiti.

Ostavite odgovor