Pocetna Kultura Film „Grad” na Green Film Festivalu u Koreji

Film „Grad” na Green Film Festivalu u Koreji

264
0
Podelite

Nakon prezentacije „Interakcije“ na Američkom univerzitetu u Dubaiju u okviru 3. Međunarodnog studentskog filmskog festivala „Original Narrative“ i nakon osvojene Zlatne plakete Beograda za film „Ukras sveta“ na 63. Beograskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, filmovi sa „Interakcije“ nastavljaju svoj festivalski život širom sveta.

Dokumentarni film „Grad“ reditelja Anhela Linaresa iz Venecuele, koji je snimljen tokom 10. MSFK „Interakcija 2015“ u produkciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ iz Požege, biće prikazan u zvaničnoj seleciji na Green Film Festival-u, koji će biti održan od 6. do 12. maja 2016. godine u Seulu u Koreji.

Dokumentarac „Grad“ snimljen je na teritoriji grada Užica, a njegovi junaci su Stanka Ristić, baka koja živi na Ponikvama (selu pored Užica), gde baveći se poljoprivredom, takođe i brani Užice i užički kraj od grada, dok je drugi junak Nemanja Pešterac zaposlen u Hidrometeorološkom centru u blizini Užica. Njihov život povezuje vreme i veoma neobičan način na koji pokazuju svoju ljubav prema prirodi, zemlji i ljudima koji ih okružuju.

U produkciji filma učestvovala je petočlana ekipa studenata filmskih škola: reditelj – Anhel Linares iz Venecuele, snimatelj – Runal Hatimaturiz Indije,  snimatelj i dizaner zvuka – Juliajana Volkova iz Rusije, montažerka – Nensi Fares iz Egipta i organizaotor – Aleksandar Dimitrijević – student produkcije Akademije umetnosti Beograd. Lokalni vodič ove ekipe bila je Anđela Jevtović iz Užica, studentkinja FDU.

The Green Film Festival je najveći filmski festival u Aziji koji se bavi temom zaštite životne sredine i festival koji ima značajne refence na svetskom nivou. Gost ovogodišnjeg 13. Green Film Festivala biće i predstavnik kampa „Interakcija“ – Predrag Živković, izvršni producent, koji će prisustvovati projekciji filma „Grad“ i prezentovati „Interakciju“.

Ostavite odgovor