Pocetna Kultura Luka Barović pobednik 38. Limskih večeri poezije

Luka Barović pobednik 38. Limskih večeri poezije

397
0
Podelite

Pobednik 38 Limskih večeri dečje poezije koje su danas završene u Priboju, jedne od najpoznatijih pesničkih manifestacija još iz vremena ex Jugoslavije, je Luka Barović, učenik šestog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ iz Beograda, drugo mesto pripalo je Zvezdani Gojković, učenici osmog razreda OŠ „Oktoih“ iz Podgorice a treće mesto su podelili Igor Popović, učenik sedmog razreda OŠ „Dušan Korać“ iz Bijelog Polja i Božica Vujasinović, učenica šestog razreda OŠ „Karađorđe“ iz Topole.

Nagrada za najvedriju pesmu dodeljena je Merimi Alihodžić, učenici petog razreda OŠ „Rifat Burdžević Tršo“ iz Novog Pazara, a najmaštovitiju pesmu napisao je David Milenković, učenik petog razreda OŠ „Rada Miljković“ iz Jagodine.

Organizator ove pesničke manifestacije na kojoj učestvuju osnovci iz Srbije i Crne Gore je Dom kulture „Pivo Karamatajević“ iz Priboja, na konkurs je pristiglo 595 radova iz pedesetak gradova Srbije i Crne Gore, a žiri su činili Tode Nikoletić, Nataša Ivanović i Jadranka Đerković.

Vredne nagrade su pripale najboljima, a interesantno je da je prvi  pobednik Limskih večeri poezije bio poznati srpski pesnik Dobrica Erić.

Ostavite odgovor