Pocetna Kultura GRADSKA GALERIJA: Izložba Dimitrija Pecića

GRADSKA GALERIJA: Izložba Dimitrija Pecića

491
0
Podelite

Sinoć je u užičkoj Gradskoj galeriji otvorena izložba crteža i grafika beogradskog umetnika Dimitrija Pecića. Njegova umetnička istraživanja ostvarila su se, kako kaže, u najvećoj meri u oblasti crteža i duboreza. Crtež ima primarni značaj u njegovom radu još od studentskih dana, dok je drvorezom počeo da se bavi devedesetih godina.

IzlozbaUžičkoj likovnoj publici Pecić se predstavio sa radovima iz nekoliko svojih serija, mahom u kombinovanoj tehnici. Rođen je 1961. godine. Završio Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, slikarski odsek, 1986. godine, a zvanje magistra stekao je 1989. godine. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Član je ULUS-a. Radi na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju redovnog profesora. Rukovodilac je Centra za Grafiku i Vizuelna istraživanja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Pecic 2Izlagao je na dvadesetdve samostalne i većem broju grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.
Učestvovao je u radu međunarodnih grafičkih radionica u Beogradu, Urbinu, Lajpcigu i Kini (Guanlan).
Dobitnik je nagrada „Veliki pečat“ Galerije Grafički kolektiv (2005), „Zlatna igla“ na Prolećnoj izložbi ULUS-a (2005), nagrade Bijenala grafike u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ (2009) i nagrade za crtež na Trijenalu „Crtež i mala plastika“, Paviljon „Cvijeta Zuzorić“ (2012).

Ostavite odgovor