Pocetna Društvo „Sat za našu planetu“ i u GKC-u

„Sat za našu planetu“ i u GKC-u

449
0
Podelite

Širom planete večeras u 20.30 na jedan sat će biti isključeno osvetljenje u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima, kao deo akcije „Sat za našu planetu“ koju organizuje Svetski fond za prirodu.

Centralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji će biti održane u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu na amfiteatru na keju.

Sat za planetuU užičkom Gradskom kulturnom centru biće održan program pod nazivom “Svetlo je u tebi”. Najavljeno je učešće hora „Zlatiborska vila“, učenika Muziške škole „Vojislav Lale Stefanović“ iz Užica i akustični koncert grupe „Eastock“. Početak je u 20 časova i 30 minuta.

Akcija „Sat za našu planetu“ je pokrenuta 2007. u Sidneju i postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od dve milijarde ljudi iz oko 7.000 gradova u 172 zemlje sveta, a Srbija se toj inicijativi pridružila 2009.

Duška Dimović, direktorka Svetskog fonda za prirodu u Srbiji, rekla je za RTS da se ove godine akciji priključio rekordan broj zemalja, njih 178 i više od 7.000 gradova na čitavoj planeti.

U Srbiji od prošle godine u ovoj svetskoj akciji učestvuju 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

Globalna kampanja „Sat za našu planetu“ okuplja pojedince, organizacije, institucije i kompanije i šalje snažnu poruku da je moguće ublažiti posledice klimatskih promena i promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih živih bića.

Ostavite odgovor