Pocetna Hronika U akciji “Skener” uhapšen Zoran Njeguš

U akciji “Skener” uhapšen Zoran Njeguš

842
1
Podelite

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je širokom akcijom hapšenja „Skener“ uhapšeno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal, pranje novca i mito, koje su na taj način oštetile budžet za više od sedam miliona dinara.  

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se uhapšeni terete da su oštetili budžete Republike Srbije, AP Vojvodine i više opština u Srbiji za sedam miliona evra. 

On je rekao da je među tim osobama i pet koje se sumnjice da su od 2009. godine do danas izvršile više krivičnih dela pranja novca i prikrivali vlasništvo nad lokalima na Zlatiboru i stanovima, iako su znali da taj novac možda potiče od prodaje narkotika.

  • Zoran NjegusPrema Tanjugovim informacijama iz MUP-a, u akciji “Skener”, uhapšen je i bivši fudbaler Crvene zvezde Zoran Njeguš. On je uhapšen zbog malverzacija sa nekretninama na Zlatiboru.

Na pitanje da li je reč o novcu Darka Šarića, Stefanović je odgovorio da se radi o krivičnom delu pranja novca i da je novac uložen u kupovinu nekretnina, dok je načelnik SBPOK rekao da ne može da pruži više informacija, jer je postupak u toku, ali da novac u svakom slučaju potiče od krijumčarenja narkotika,    

Među uhapšenima je i 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije, koji su izvršili krivično delo primanja mita, čime je pričinjena materijalna šteta od tri miliona dinara.

Uhapšen je i sudija za prekršaje u Guči zbog primanja mita, kao i službenica PIO fonda koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima čime je budzet oštećen za 4,5 miliona dinara. 

Među uhapšenima je i bivši predsednik opštine Iđoš zbog zloupotreba prilikom izgradnje škole, kad je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećen za osam miliona dinara, kao i policijski službenik u Sremskoj Mitrovici, koji je obaveštavao nelegalne trgovce duvanom o kontrolama.

1 komentar

  1. Pa čekajte kako ko da proverava odakle nekome pare „iako su znali da taj novac MOZDA potiče od prodaje narkotika“, sta radi policija , sad ispada svako sto nesta sagradi i prodaje od kupca treba da trazi potvdu o poreklu para, smesno.

Ostavite odgovor