Pocetna Društvo Radovi na pruzi gotovi za mesec dana

Radovi na pruzi gotovi za mesec dana

428
0
Podelite
SONY DSC

Železnički saobraćaj na deonici Ražane-Kosjerić obustavljen je zbog odrona na pruzi koji su posledica obilnih padavina u prethodnom periodu, izjavio je v.d. direktora Infrastrukture Železnice Goran Maksić, i dodao da putnici i dalje mogu da koriste železnicu, jer je na problematičnim deonicama organizovan autobuski prevoz.

Zeleznicka stanica KosjericMaksić je ocenio da će železnički saobraćaj na tom delu pruge, kuda prolazi i međunarodni voz Beograd-Bar, biti obustavljen oko mesec dana, kako bi se pre sanacije uradila kvalitetna geo-mehanička ispitivanja terena.

Direktor Infrastrukture železnica objašnjava da će putnici moći da koriste prugu Beograd-Bar u narednih oko mesec dana, jer lokalni putnički vozovi saobraćaju tako što zaobilaze deonicu organizovanim autobuskim prevozom.

Goran Maksic direktor zeleznicaMaksić je objasnio da je saobraćaj obustavljen i na pruzi od Kraljeva preko Čačka do Požege, na deonici preko Čačka do Požege, gde su nedavne padavine prouzrokovale veliko plavljenje pre svega stanice Dragačevo.

Odrona na pruzi Beograd – Bar ima na nekoliko lokacija, na deonici između Priboja i Bistrice, u stanici Prijepolje, a takođe ih ima od Kraljeva prema Raškoj, dodao je Maksić.

Problemi u organizaciji teretnih vozova za sada su rešeni, naveo je Maksić i to tako što oni saobraćaju alternativnim putem od Beograda, preko Mladenovca, Lapova, Kraljeva i Požege.

Ostavite odgovor