Pocetna Politika Koalicija SPS: Očekujemo da postanemo čelna stranka koja će voditi grad Užice

Koalicija SPS: Očekujemo da postanemo čelna stranka koja će voditi grad Užice

1029
1
Podelite

sps 1

Gradskoj izbornoj komisiji u Užicu danas je predala odborničku listu koalicija „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma i Aktivna Srbija“. Predsednik užičkih socijalista i član predsedništva SPS-a Neđo Jovanović navodi da su socijalisti veliki optimisti u pogledu ostvarenja rezultata na predstojećim lokalnim izborima.

sps2

Sa velikim optimizmom ulazimo u ovu izbornu kampanju i nadamo se da će posle 24. aprila ove godine SPS biti čelna stranka sa svojim koalicionim partnerima koja će u koaliciji voditi ovaj grad – rekao je posle predaje odborničke liste Jovanović. On je dodao da socijalisti imaju razloga za optimizam, jer Užičani od SPS-a očekuju da u većem kapacitetu učestuje u lokalnoj vlasti i preuzme glavne poluge vlasti u gradu. Jovanović je izjavio da SPS sa svojim koalicionim partnerima zaslužuje da preuzme potpunu odgovornost za vođenje grada Užica i da u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i eventualno ostalim koalicionim partnerima doprinese boljem životu građana Užica.

sps3
On ocenjuje da to što će izborna lista socijalista na listićima Užicu biti pod brojem dva neće ništa poremetiti i pojasnio da je koalicija predvođena SPS-om dugo čekala da se druge stranke pojave i podnesu izborne liste pod brojem dva kako bi socijalisti i u lokalu kao i na republičkim listićima nosili broj tri. Odluku da koalicija SPS-JS-Aktivna Srbija danas preda listu pod brojem dva Jovanović je objasnio izostankom drugih stranaka kod kojih se do danas nisu stekli zakonski uslovii i prikupljanje potpisa, odnosno potrebom svoje stranke da što intenzivnije i kvalitetnije sprovede kampanju.

f5
Predsednik užičkih socijalista smatra da će koalicioni sastav buduće gradske vlasti biti u istom formatu kao u prethodnom mandatu samo što će biti zamenjeno prvo i drugo mesto.
– Bilo je suviše dugo vremena kada je Srpska napredna stranka bila na čelu. Mislim da SPS trenutno ima kompletan potencijal – kadrovski i politički da zameni mesto sa SNS-om i bude na poziciji broj jedan u Užicu – zaključio je Jovanović.

1 komentar

Ostavite odgovor