Pocetna Društvo „Cvet jednakosti“ Nemanji Vidiću

„Cvet jednakosti“ Nemanji Vidiću

344
0
Podelite

Po treći put Udruženje distrofičara Užica organizuje manifestaciju Kikini dani u znak sećanja na Tijanu Petrović, dugogodišnjeg člana koja se isticila promovisanjem prava osoba sa invaliditetom.Na konferenciji za medije Čedomir Cicović, koordinator Info centra udruženja najavio je održavanje završne manifestacije u petak u Gradskom kulturnom centru sa početkom u 19 časova i dodelu nagrada učenicima srednjih škola za treći literarni, ali i prvi novinarski konkurs.
Cvet jednakosti, unikatno priznanje rad vajara Ane Lazić biće dodeljen Nemanji Vidiću, proslavljenom fudbaleru koji duži niz godina pomaže rad ovog udruženja.Kako je istakao Cicović – poštujemo Nemanjinu želju da se detalji njegove pomoći ne saopštavaju što mi i činimo. A zbog njegovih obaveza nagradu će primiti neko od članova njegove porodice.-
Drugi Cvet jednakosti dobiće i novinarka Ana Manojlović za prilog Život bez prepreka emitovan u magazinu Oko.
Biljana Grujićić,profesorka Užičke Gimnazije, predsednica žirija istakla je da -ove godine je pristiglo najviše učeničkih radova i da je jednoglasnom odlukom žirija u kome su bile i profesorka Bojana Hadži Jovanović i novinarka Vesti Dragica Cvijović , prvo mesto i novčana nagrada od 6000 dinara pripala je Mileni Čantrak, drugo mesto učeniku iz Gimnazije a trećeVukašinu Sretenoviću. Drugoplasirani i trećeplasirani dobiće 4000 odnosno 2000 dinara.
Na novinarski konkurs pristiglo je 19 radova kako je navela Biljana Kuzmanović, predsednica žirija a nagrada nije dodeljena za tekst u štampanim medijima, ali je pored Ane Manojlović nagrada pripala i Mirjani Damjanović Vučković za radio prilog i Milanki Nikolić za prilog na portalu Pasaž. One će dobiti novčani iznos od po 15 000 dinara.
Dodajmo, da je Cicović posebno istakao značaj ove manifestacije koja predstavlja podsticaj i doprinos unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.

Ostavite odgovor