Pocetna Društvo Problemi zbog kiše

Problemi zbog kiše

436
0
Podelite

Zbog obilnih padavina koje su oštetile saobraćajnicu i pokrenule klizišta, od sinoć je obustavljen saobraćaj na putu Užice – Bajina Bašta – Ljubovija.

posle poplava putevi popucali od zemljotresaU mestu Dub vodena bujica je odnela nasuti deo magistrale – alternativni prelaz napravljen 2014. pošto je poplava oštetila most na putu. Most koji se ne koristi skoro dve godine, a čiji je jedan nosač oštećen, ponovo je, prinudno, pušten u saobraćaj, ali samo za putnička vozila i to jednom trakom.

Par kilometara dalje u mestu Carevac pokrenulo se klizište usled koga se na put obrušila velika količina zemlje i zatvorila jednu kolovoznu traku.

Zbog povišenog vodostaja Đetinje, tokom noći, pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice i užičkog Crvenog krsta, postavljali su vreće sa peskom na kritičnim mestima gradske plaže.

Kosjeric poplavaŠtab za vanredne situacije u Kosjeriću sinoć je, zbog kiše koja nemilice ceo dan pada na teritoriji ove opštine i preti nepogodama, naložio pripravnost ljudstvu sa spiska dobrovoljaca.

Pažnja je za sada, kaže za „Blic“ predsednik opštine Milijan Stojanić usmerena na selo Seča Reka gde se Sečica već izlila iz svog korita i preti domaćinstvima, usled čega je na teren poslata mehanizacija. Slično je i u zaseoku Zarići.

U Požegi je poplavio podrmuski deo Doma zdravlja, a put između Požege i Kosjerića na više mesta zasut je odronima.

Zbog izlivanje potoka, u prekidu je i nekoliko puteva na teritzoriji opštine Arilje.

Ostavite odgovor