Pocetna Društvo UPOZORENJE RHMZ-a: Očekuju se obilne padavine u Srbiji

UPOZORENJE RHMZ-a: Očekuju se obilne padavine u Srbiji

388
0
Podelite

U Srbiji će danas i sutra pasti od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom. Hidrometeorološki zavod objavio i hidrološko upozorenje. Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

U jugozapadnoj i centralnoj Srbiji i u Banatu danas, a u ponedeljak u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji biće obilnih padavina sa ukupnom količinom od 20 do 40 litara po metru kvadratnom. U jugozapadnoj i južnoj Srbiji očekuju se i obilnije padavine.

Hidrometeorološki zavod na svom sajtu upozorava da će na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji 7. odnosno 8. marta prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava.

Na Savi kod Šapca, već su na snazi redovne mere odbrane od poplava. Vodostaj je u blagom porastu, nivo reke je na koti od 472 centimetra. Za sada, prema rečima nadležnih, nema opasnosti od izlivanja reke.

Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

Na Drini, Limu, Jadru, Kolubari sa pritokama, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će od 7. do 9. marta biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Ostavite odgovor