Pocetna Ekonomija Uručena donacija kamenog agregata tampona

Uručena donacija kamenog agregata tampona

554
0
Podelite

Jelen Do Carmeuse Srbija u Požegi, danas je donirao 2.000 tona kamenog agregata tampona za sanaciju oko sedam kilometara seoskih puteva na području opštine Požega.

Donacija je uručena u Jelen Dolu , tokom prve zvanične posete Srbiji , novog direktora kompanije Carmeuse za Evropu, Andrea Žakmara, a uz prisustvo predsednika opštine Požega Milana Božića. Belgijska kompanija Carmeuse je vodeći svetski proizvođač kreča i proizvoda od krečnjaka koji je fabriku za proizvodnju kreča Jelen Do preuzeo 2013. godine.

foto 2-Želimo da Jelen Do bude najbolji pogon za proizvodnju kreča u regionu i da sa svojim proizvodima budemo deo srpske ekonomije, jer se oni primenjuju u mnogim privrednim oblastima. Važno nam je i da sarađujemo sa svojim okruženjem, sa svojim komšijama i zato i jesmo danas ovde,- rekao je direktor Andre Žakmar koji je podsetio da je u požeškoj fabrici boravio pre 14 godina.

-Za kompaniju Carmeuse, jedan od prioriteta društvene odgovornosti je odnos prema lokalnoj zajednici, što je nizom akcija i donacija potvrđeno i u Srbiji, u postrojenju Jelen Do. Rešeni smo da zajedno sa našim partnerima nastavimo da radimo na unapređenju poslovanja i ekonomskog okruženja u Srbiji i regionu i na to gledamo kao na strateško planiranje, – izjavio je Andre Žakmar.
Prošle godine je Jelen Do Carmeuse Srbija  lokalnim zajednicama i direkcijama, Požega, Lučani i Čačak, donirao 36.000 tona kamena, Direkciji za izgradnju puteva u Požegi preko 150 tona građevinskog materijala za sanaciju puteva i rečnih obala i dve tone hidrantnog kreča opštini Požega.

Zahvalivši se na novoj donaciji, predsednik opštine Požega, Milan Božić, je, između ostalog rekao:
foto 3-Ova fabrika je i kao društveno preduzeće bila, ne samo visokoprofitabilna, već i velika podrška ne samo Požegi, već i okolnim opštinama. Carmeuse je nastavila ovakvu praksu na naše veliko zadovoljstvo, a nadamo se da će tako biti i ubuduće. Donacija od 2.000 tona nije konačna za ovu godinu. Posebno mi je drago što se u Jelen Dolu dosta radi na zaštiti životne sredine iako to zahteva skupu tehnologiju,- rekao je između ostalog Božić, ukazujući i na problem sa pijaćom vodom u Jelen Dolu koji bi trebalo uskoro da bude rešen i uz pomoć Jelen Do Carmeuse Srbija.
-U svakom slučaju postoji dobra volja u saradnji, kako lokalne samouprave tako i Jelen Dola,- istakao je Božić.

foto 4Direktor Jelen Do Carmeuse Srbija, Srđan Marković, ovim povodom je rekao:
-Mi smo kao firma, kao što je rekao predsednik opštine Požega, nastavili dobru tradiciju u doniranju agregata i drugih materijala koji su potrebni društvenoj zajednici u kojoj poslujemo. To smatramo našom obavezom. Sadašnja donacija biće iskorišćena za puteve koji su u izgradnji, ali i da se poprave stari koji su usled loših vremenskih prilika oštećeni. Nastavićemo sa akcijama ne samo pružanja donacija u oblasti građevine, već i u različitim humanitarnim aktivnostima. Želimo da nas lokalna zajednica prepozna kao partnera za napredak kao svuda u svetu gde Carmeuse posluje.”

Više u „Vestima“ 4. marta

Ostavite odgovor