Pocetna Ekonomija FAP: Nema štrajka glađu

FAP: Nema štrajka glađu

329
0
Podelite

Štrajka glađu u FAP-u iz Priboja za sada neće biti, odlučeno je jutros na zboru 650 radnika ovog preduzeća nakon sinoćnjeg sastanka u Ministarstvu privrede Vlade Srbije sa ministrom Željkom Sertićem i Ivicom Kojićem, savetnikom u ovom ministarstvu, rekao nam je jutros Miroslav Mršević, predsednik Štrajkačkog odbora u FAP-u.

„Ministar Sertić je bio izričit, a rekao nam je da prenosi i mišljenje premijera Aleksandra Vučića, da FAP neće otići u stečaj 1. Maja kada se po zahtevu MMF gase preduzeća u restrukturiranju, obećao je da će Vlada Srbije uložiti sve svoje resurse i snagu kako bi FAP opstao, a radnici nastavili sa radom. Dogovoren je nastavak pregovora sa predstavnicima zaposlenih u FAP-u za iduću sedmicu o statusu ovog preduzeća, za kada je najavljen i sastanak sa Ministarstvom odbrane oko organizovanja remonta i proizvodnje vojnih kamiona u FAP-u“, rekao nam je Mršović.

Radnici FAP-a su od danas dobili overene zdravstvene knjižice, u petak će dobiti platu, jednu od osam koliko im se duguje, saopštili su jutros u ovom preduzeću.

Ostavite odgovor