Pocetna Ekonomija FAP : Ukoliko Vlada ne ispuni zahteve, štrajk glađu

FAP : Ukoliko Vlada ne ispuni zahteve, štrajk glađu

447
0
Podelite

Pred oko 650 radnika FAP-a izašao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj. On je rekao da je sa Vladom dogovoreno da večeras u 18 sati delegacija FAP-ovih štrajkača sa predsednikom opštine obave razgovore u Vladi Srbije sa ministrom Željkom Sertićem i Ivicom Kojićem, savetnikom u Ministarstvu privrede.

Lazar rvović danas pred kapijom FAP-a

“ Razgovaraćemo ako treba celu noć, ali rešenje za FAP se mora pronaći 31. mart nije kraj FAP-a, moramo naći najbolji modus koji će zadovoljiti i Vladu i radnike FAP-a. Interes je Priboja da opstane proizvodnja kamiona u Priboju, u protivnom, biće to vrlo loše za ceo ovaj kraj. Radnici FAP-a su i danas pokazali da veruju Vladi Srbije i traže rešenje za spas fabrike. Današnji zahtevi za smenu rukovodstva FAP-a biće ispunjeni. Radnici traže da se barem sačuva deo FAP-a sa ovim brojem od 650 radnika, prihvatljiv je i remont vojnih vozila, ali i proizvodnja vojnih vozila”, rekao je Rvović.

Miroslav Mršević, pred kapijom FAP-a

Miroslav Mršević, predsednik Štrajkačkog odbora, nam je rekao da ukoliko delegacija FAP-a i Štrajkački odbor ne budu zadovoljni večerašnjim razgovorima u Beogradu, ujutro u 7 sati započeće štrajk glađu radnika FAp-a do ispunjenja zahteva koji se odnose na rešavanje statusa i sudbine FAP-a.

Ostavite odgovor