Pocetna Saveti Uspešna inhalacija

Uspešna inhalacija

376
0
Podelite

Promenljivo vreme uvek donosi novi talas alergija i iritacija disajnih organa. Jedan od efikasnih načina da se uspešno izborite sa ovim problemom su redovne inhalacije, koje, dokazano je, pomažu i kod glavobolja i upala sinusa. Iskoristite moć esencijalnih ulja iz biljaka koja su za inhalaciju koristili još antički narodi. Otvorite bočicu aromatičnog ulja eukaliptusa i nekoliko sekundi duboko udišite na nos. Na ovaj način možete se inhalirati na svakom mestu.
Postoji i drugi metod koji zahteva kućne uslove: u posudu vruće vode dodajte 8 kapi esencijalnog ulja i inhalirajte se nad parom oko desetak minuta, duboko dišući držeći oči zatvorene. Ako koristite osveživače prostorija, dodajte oko 10 kapi aromatičnog ulja od eukaliptusa u posudu koja ima raspršivač, a ovlaživače vazduha možete i sami napraviti. Dodajte 50 kapi ulja eukaliptusa u 4 dl vode, naspite u bočicu sa raspršivačem, promućkajte i poprskajte vazduh u prostoriji.
Možete sami napraviti i potpuru, tako što ćete sa 20 kapi esencijalnog ulja natopiti osušeno lišće ili latice raznog cveća. Sve izmešajte u plastičnoj kesi, zavežite kesu da ne izlazi vazduh i čuvajte nekoliko dana da biljke upiju esencijalno ulje. Posle toga sastav iz kese naspite u neke dekorativne posude i postavite na „strateška mesta“, na primer, u kupatilu, hodniku ili dnevnom boravku. Rezultati će ubrzo biti veoma vidljivi.

Ostavite odgovor