Pocetna Saveti Kako protiv zubobolje

Kako protiv zubobolje

392
0
Podelite

Koga je barem jednom u životu boleo zub, sigurno nije zaboravio to iskustvo. Dosadan bol „udara“ direktno u mozak i čini da ni na šta drugo ne možemo da mislimo osim na njega. Zbog toga smo nervozni, neispavani i neupotrebljivi za bilo kakve aktivnosti. Svakako da je najbolje da se obratite stomatologu, ali je mnogo i prirodnih sredstava koja mogu da vam pomognu da bol bar malo umine. Navodimo samo nekeproverene:
– Uzmite nekoliko čenova belog luka, svaki isecite na 3 dela, premažite ih solju i ubacite u 2 dl rakije komovice, pa stavite da prokuvaju. Ispirajte usta tom mlakom tečnošću.
-Na bolnom mestu u ustima nekoliko minuta držite vrećice čaja od kamilice koju ste namočili u vodu, bilo hladnu ili toplu. – Zubobolju će ublažiti i karanfilić. Jednostavno, žvaćite ga, zdravim zubima, jer u kontaktu sa zubom koji vas boli može doći do još većih muka.

– Kamilicu koja je odlična protiv upala, pomešajte sa suvim cvetovima od zove i majčine dušice (da budu jednake količine). Jednu kašiku te mešavine prelijte sa 2 dl vrele vode, poklopite i ostavite da stoji 15 minuta. Zatim procedite, zasladite medom i više puta tokom dana, dok je mlako mućkajte ustima.

 

Ostavite odgovor