Pocetna Hronika Sud užičanku Petru Cvijić oslobodio optužbi

Sud užičanku Petru Cvijić oslobodio optužbi

845
0
Podelite

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio voditeljku RTS-a Petru Cvijić (36) optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73) 9. januara 2012. godine, koji je preminuo od zadobijenih povreda jer nije dokazano da je izvršila krivično delo.

Petra CvijicTom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, potvrđena je druga prvostepena presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu koji je u maju Cvijićevoj izrekao oslobađajuću presudu.

Apelacioni sud smatra da Cvijićeva nije izvršila krivicno delo na način na koji je tereti tužilaštvo jer iz dokaza koji su izvedeni tokom krivicnog postupka ne proizlazi da nije obratila pažnju na pešaka koji se nalazio na kolovozu i da je usled toga došlo do saobraćajne nezgode.

Petra Cvijic 3Cvijićeva je i ranije bila oslobođena optužbi, ali je u maju 2014. godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio da joj se ponovi suđenje tokom kojeg je po njegovom nalogu trebalo da se sprovede rekostrukcija događaja na licu mesta kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje.

Posle saobraćajnog veštačenja kojim je utvrđeno da pešak nije bio na zebri i dopunskog veštačenja koje je to potvrdilo, tužilaštvo je izmenilo optužnicu i navelo da pešak nije bio na pešačkom, ali da je Petra Cvijić bila dužna da obrati pažnju.

Voditeljka RTS-a je od početka suđenja tvrdila da Bajića nije udarila na pešačkom prelazu već da na kolovozu, desetak metara pre prelaza za pešake.

Ostavite odgovor