Pocetna Društvo Gradonačelnik: Čišćenje grada od snega zadovoljavajuće

Gradonačelnik: Čišćenje grada od snega zadovoljavajuće

970
0
Podelite

kzs svi

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković ocenjuje da je Užice  jedan od retkih gradova u Srbiji koji je na zadovoljavajući način uspeo da se izbori sa snežnim padavinama. Povodom sinoćnje havarije i pucanja vodovodne cevi velikog promera u Ulici Miloša Božanovića, gradonačelnik je rekao da su dežurne ekipe “Vodovoda” u najbržem mogućem roku isključile vodu i sprečile dalje izlivanje ogromne količine niz Beogradsku i Ulicu Marije Mage Magazinovićena, dok su preko Direkcije za izgradnju u roku od dva sata pomenute ulice očišćene od nanosa, posute rizlom i solju i sprečeno stvaranje leda.  Gradonačelnik je zahvalio građanima koji su očistili sneg sa trotoara ispred         svojih kuća i lokala i dodao da komunalna policija danas kreće sa opomenama.

lopate

Direktor JKP “Vodovod” Duško Ljujić rekao je da je sinoć zbog pucanja cevi bez vode ostalo 3225 domaćinstava u Užicu, a razlog havarije su niske temperature što se dogodilo i u nekim drugim gradovima Srbije.

-Neodostatak vode evidentira se u visokim zonama, potez Gluvaći 1, Gluvaći 2, Belo groblje, Ibiševo gumno, Lazovina, Čakovina, Kaptanovina, Norveških interniraca, Matovića brdo, Sarića osoje, Lokva, Crkvari, Lunovo selo, Duboko – naveo je Ljujić. On je objasnio da pojedina područja još uvek imaju vode zbog toga što je još ima u sistemu i rezervoarima, ali tokom dana i kod njih će nestati voda.

dusko i snezana

– Ekipe rade na otklanjanju kvara. Teren je vrlo nepristupačan, radi se ručno, težak je prilaz mašinama i nadam se da ćemo ovaj kvar otkloniti danas do 18 časova, ali će biti potrebno vreme za punjenje sistema – dodao je direktor “Vodovoda” koji je naveo da će za snabdevanje građana vodom biti angažovano šest pokretnih cisterni  po utvrđenoj dinamici i lokacijama.

mira i nikola

Govoreći o čišćenju ulica od snega direktor Direkcije za izgradnju Nikola Maksimović je rekao da se ono odvija bez većih problema u u dogovoru sa “Niskogradnjom” i da je ponovljeno pređeno čišćenje gradskih ulica prvog, drugog i trećeg prioriteta i puteva seoskih mesnih zajednica.

On je dodao da preko Direkcije JKP “Bioktoš” radi na čišćenju javnih površina u najužem gradskom jezgru, Glavna ulica i potez oko Trga i Crkve uz odvoženje očišćenog snega sa saobraćajnica u Đetinju.
– Na zahtev predsednika mesnih zajednica podelili smo gorivo za čišćenje puteva. U gradskom i prigradskom prevozu ispoštovani su svi polasci tako da niej bilo problema – dodao je direktor užičke Direkcije za izgradnju uz napomenu da u saradnji sa “Bioktošem” kreće čišćenje visinskih zona kako bi do kraja sedmice bilo završeno pražnjenje kontejnera i u ovim delovima grada.

sneg

Direktorka “Bioktoša” Mirjana Radivojčević kaže da “ovo preduzeće u skladu sa planom rada održava jedan deo trotoara i stajališta u Gradu i da je u čišćenju juče učestvovalo dvadeset radnika što je jako malo, ali da je čišćenje prevashodno rađeno u prvom prioritetu – Bolnica, Dom zdravlja i mostovi.Radivojčević dodaje da “Bioktošu” u pražnjenju kontejnera veliki problem stvara to što su zatrpani snegom, a prilaz onemogućavaju i pod snegom parkirani automobili.

Direktorka “Niskogradnje” Snežana Milutinović navela je da veliki problem ovog preduzeća predstavlja zastarela mehanizacija i neprekidan rad od početka padavina.

sneg nasl

– Kontinuitet u održavanju ulica je zadržan uprkos kvarovima na mehanizaciji koje smo otklanjali na terenu ili u radionici – rekla je Milutinović i dodala da su u akciji uklanjanja snega angažovana četiri “Niskogradnjina” kamiona, dva traktora, dve kombinovane mašine i dva grejdera, a po potrebi se angažuje i utovarivač . Pored mehanizacije užičkih javnim preduzeća u otklananju posledica snežnog nevremena angažovano je i preduzeće „Ćumur“ čemu je prethodio sproveden tender, rečeno je na danas održanoj pres konferenciji u Gradskoj kući.

Ostavite odgovor