Pocetna Politika SNS: Osuda verbalnog nasilja nad ženama

SNS: Osuda verbalnog nasilja nad ženama

707
0
Podelite

Aktiv žena Srpske napredne stranke u Užicu pozvao je „sve institucije da dignu glas protiv terora koji vrše predstavnici Saveza za Srbiju i zatražio da se najoštrije kazne svi koji vređaju ne samo žene  već sve one koji šire govor mržnje prema ljudima“ .

-Dižemo glas protiv ljudi koji svojim delovanjem i retorikom ponižavaju majku, ženu, sestru, suprugu nazivajući ih pogrdnim imenima. Nećemo dozvoliti da primitivizam i lopovluk ponovo vladaju našom zemljom – rekla je u ime Aktiva direktorka direktorka Predškolske ustanove  Užice Veselinka Jovanović.

SNS zene 2Ona je  u ime užičkog odbora SNS-a osudila pretnje novinarkama i ženama koje obavljaju javne funkcije. Na početku pres konferencije  ona je rekla da bi volela da je razlog za obraćanje javnosti druge prirode, ali su  tu da dignu glas protiv svih koji omalovažavaju vrednosti za koje se zalaže SNS.

– Da možemo da pričamo o deci, porodici, o bazi našeg postojanja, ali ne. Razlog što smo danas tu je da dignemo glas protiv onih koje naše vrednosti omalovažavaju, koji nas smatraju manje vrednima i koji misle da mi ne umemo da mislimo svojom glavom. Nećemo takvu Srbiju u kojoj se vrši teror nad ženama, samo zato što misle drugačije i rade svoj posao, od gospode Trifunovića, Obradovića, Đilasa, Jeremića i njima sličnih – dodala je Jovanović.

Novinarka Srpskog telegrafa Ivana Žigić najvila je privatnu  tužbu protiv glumca Sergeja Trifunovića, zbog kako prenose mediji pogrdnih imena koje joj je uputio na društvenim mrežama.

Ostavite odgovor