Pocetna Arilje Vanredna situacija u Arilju i Požegi

Vanredna situacija u Arilju i Požegi

382
0
Podelite

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Arilje doneo je odluku da se proglasi vanredna situacija na celoj teritoriji opštine.

Kako je saopšteno razlog su neprohodni državni, opštinski i zaseočki putevi usled obilnih snežnih padavina što je prouzrokovalo odsečenost domaćinstava, nemogućnost organizovanja nastave u seoskim školama i otežano snabdevanje električnom energijom.

Ariljski stab za vanredne situacije apelovao je na građane i vlasnike lokala da čiste sneg ispred svojih radnji i domaćinstava, a na upravnike zgrada da organizuju čišćenje oko zgrada. Inspekcijske službe su na terenu i sprovode kontrolu koja je i zakonska obaveza vlasnika lokala, domaćinstava i upravnika zgrada. Takođe, apelovali su na Savete Mesnih zajednica da u dogovoru sa inspekcijskim službama Opštinske uprave opštine Arilje dogovore angažovanje mehanizacije i organizuju čišćenje zaseočkih puteva.

Ekipe i vozila hitne pomoći su na terenu. Savetuju se građani da redovno koriste svoje terapije, a ako ima potrebe za hitnom intervencijom mogu se javiti u Hitnu pomoć i ona će im biti ukazana po strogo i stručno ustanovljenom redosledu procedura.

Za nastale probleme na terenu građani se mogu obratiti predsednicima svojih Mesnih zajednica koji je u konstantnom kontaktu sa Štabom za vanredne situacije Arilje.

I opština Požega proglasila je vanrednu situaciju zbog snega koji neprekidno pada danima i zbog problema koje je doneo.

Ostavite odgovor