Pocetna Društvo UŽICE: Nema potrebe za uvođenje vanredne situacije

UŽICE: Nema potrebe za uvođenje vanredne situacije

529
0
Podelite

Na području grada Užica  nema ugroženih seoskih domaćinstava, putevi se čiste i situacija sa snežnim padavinama  je pod kontrolom. U protekla tri dana palo je 70 centimetara snega, saobraćaj se odvija bez prekida i otežano u višim predelima na području grada, kažu  u Štabu za vanredne situacije.

Zoran Militarov“Na području grada Užica nema potrebe za proglašavanje vanredne situacije s obzirom na okolnosti, padavine su uobičajenog intenziteta za ovo doba godine i blagovremeno su preduzete mere na čišćenju snega”, kaže načelnik Uprave za inpsekcijske poslove i komunalnu policiju Zoran Militarov koji je i član gradskog Štaba.

On dodaje da je problema bilo u višim predelima grada gde je registrovana pojava olujnog vetra  na potezu Ponikava koji stvara smetove visine do dva metra, gornjim delovima Bioske, Kremana, Vrutaka, Jelove Gore , Gostinica, deo Drežnika i Ravni gde je dodatno angažovana teža mehanizacija na raščišćavanju puteva.

Maline sneg stradale jabukeSeoskim mesnim zajednicama i gornjim gradskim  zonama  lokalna samouprava  je dodelila dodatne količine goriva  za angaživanje traktora i ostale mehanizacije na održavanju prohodnosti puteva jer se očekuju nove padavine, kaže Militarov  i ponavlja da nema zavejanih seoskih domaćinstava, da se autobuski saobraćaj  odvija bez prekida i da su lokalni putevi do centara sela očišćeni.

On upozorava da je u zimskim uslovima vožnje neophodno korišćenje zimske opreme i da se sa letnjim gumama ne kreće na lokalni put  što je juče bio slučaj  kada je mehanizacija morala da izvlači par vozila koja su preprečila  put prema Ponikvama i delu Volujca..

Shodno gradskoj odluci načelnik podseća da građani i preduzetnici imaju obavezu čišćenja snega sa trotoara ispred svojih kuća, a stambene zajednice ispred svojih zgrada kao i preduzetnici ispred svojih preduzeća.. Kazne za nepostupanje po odluci se kreću od hiljadu do deset hiljada dinara za građane.

Uzice sneg 1“Kazni za sada nije bilo, što ne znači da ih neće biti” – dodaje Militarov uz podatak da se nadmorska visina na kojoj se prostire Užice kreće od 300 do 1500 metara i da je logično da sneg najviše problema pravi u ovim delovima grada.

Ostavite odgovor