Pocetna Društvo Požegi nedostaje diskoteka, zatvoreni bazen, teretana na otvorenom….

Požegi nedostaje diskoteka, zatvoreni bazen, teretana na otvorenom….

372
0
Podelite

Ljupka, šarmantna, originalna! Ima dređeni cilj i pravac kojim se kreće. Njen duh nije nesalomljiv, ali je veoma fleksibilna. Voli da planira, ali i u planovima ostavlja dosta prostora za promene. Izuzetno je snažna, talentovana i za sport i za umetnost, ali je izabrala sport. Milica Živanović (19) rođena Požežanka je učenica treće godine Tehničke škole u Požegi, i članica odbojkaškog kluba Jedinstvo. Za Vesti govori o planovima, slobodnom vremenu i tome koliko je Požega mesto za mlade i njihove potrebe Odbojkom je aktivno počela da se bavi pre pet godina. Karijeru je počela u Požegi i tadašnjem OK Stars:

-Treneri su mi tada bili Ljubica Đurđević i Nemanja Ojdanić. Oni su se posle odvojili, i sada postoje dva kluba, Stars koji se takmiči u Regionalnoj ligi i OK Sloga koju vodi Nemanja. Oni su sada u Drugoj ligi Zapad. Kod njih sam trenirala dve godine, posle otišla u Vizuru, ali nisam mogla dugo da izdržim „svetla velegrada“. Bila sam premlada pa me je nostalgija vratila u rodnu Požegu- kaže uz osmeh Milica i dodaje:

Milica odb 2– Želja da napredujem u sportu odvela me je u Jedinstvo. Bila sam pre na pripremama ali nisam mogla da stignem da dolazim svaki dan na treninge, pa sam ipak ostala u Požegi. Odigrala jednu sezonu, i od prošle sam u Jedinstvu. Potipsala sam na godinu dana, ali to ništa ne znači. Možda ostanem i duže. U klubu mi je lepo, stvarno smo dobra ekipa i jednostavno smo se zbližile. Družimo se i van terena, što je za ekipu jako bitno, da se oseća ta hemija koja daje dobar rezultat.

Na pitanje zašto je baš izabrala odbojku Milica iskreno odgovara:

-Tata Vladan mi je uvek govorio da je odbojka najlepši sport za devojke. A on sam je bio sportista, igrao je vaterpolo u Novom Sadu, i uvek je pričao svoje doživljaje i verovatno uticao na mene da se opredelim za bavljenje sportom. Mama Milomirka se nije nikada bavila sportom, ali je uvek uz mene i podržava to čime se bavim. I ona mi je u svemu velika podrška. Ako me pitate zašto je odbojka lep sport, mogu samo da kažem zbog čega se meni dopada. To je sport u kome nema kontakta, to je timski sport i svi radimo jedni za druge. Ako jedan pogreši i drugi će, ali smo uvek tu da bodrimo jedni druge i da iz sebe izvalačimo ono najbolje iz sebe.

Milica odb 3Milica igra i za seniorsku i juniorsku ekipu Jedinstva. Uz to redovno pohađa i treću godinu Tehničke škole u Požegi:

-Kad nešto voliš možeš sve da uskladiš. Svaki dan autobusom putujem u Užice na treninge, nekada i dva puta dnevno. Trener me je, zbog škole oslobodio  prepodnevnog treninga, ali se trudim da kad mi to obaveze dozvole, budem prisutna i na tim treninzima. Naporono jeste ali se isplati jer radim ono što volim i što me ispunjava.

Zbog obaveza koje ima Milica, kao i svi uspešni sportisti, ima malo slobodnog vremena. I to malo vremena što ima, trudi se da provede sa dragim ljudima:

-Slobodno vreme provodim pretežno sa roditeljima. Sa najboljom drugaricom odem na piće, prošetamo nekada uveče, ali to je retko, jer kada imam utakmicu moram ranije da legnem. Inače generalno mladi u Požegi imaju mesta u koja izlaze, ali nedostaje jedna dobra diskoteka kao što je Užice ima. Mi izlazimo na mesta gde izlaze stariji. Za mlade mog uzrasta stvarno nema mesta za izlaske. Nedostaje jedna lepa diskoteka i jedan lep kafić.

Milica odb 4-Pre nekoliko dana imali smo anketu u školi šta bismo voleli da promenim u našem gradu. Mnogi su napisali da nedostaje zatvoreni bazen, teretana na otvorenom, nedostaju koncerti za mlade …U bioskopu treba malo više filmova da se organizuje, a pozorište uopšte nemamo. Gledala sam najnoviji film „Južni vetar“ ali u bioskopu u Užicu, pošto je kod nas u Požegi stigao kasnije.

Mladi u Požegi koji žele da se bave sportom imaju sve potrebne uslove. Imamo sportsku dvoranu, fudbalski stadion, teniske terene…Ipak mnogi koji se bave rekreativno sportom voleli bi da ima teretana na otvorenom, kako bi mogli da treniraju napolju i da uštede tih 1.500 dinara koliko mesečno košta teretana.

Ostavite odgovor