Pocetna Društvo Božićna izložba u školi u Mačkatu

Božićna izložba u školi u Mačkatu

356
0
Podelite

Preduzetništvo zauzima važno mesto što iziskuje potrebu da se i okviru školskih aktivnosti objedine znanja, veštine i sposobnosti učenika u cilju stvaranja konkretnih produkata u skladu sa unapred postavljenim zahtevima., naveli su iz Osnovne škole “Milivoje Borović” u Mačkatu.

Od ove školske godine formiran je Tim za razvoj međupredmetnih kompetencija i preduzetništvo. Jedna od aktivnosti ovog tima je Božićna izložba dečjih radova i aranžmana u duhu božićnih i novogodišnjih praznika.

Učenici su zajedno sa svojim učiteljima i predmetnim nastavnicima su kroz svoje radove spojili kreativnost, tradiciju i moderno u postavci izložbe koju karakteriše dečja radost i radovanje praznicima koji stižu.

bozicna izlozba 1

U pripremi izložbe učestvovali su učenici matične škole i izdvojenih odeljenja, a postavka je bila u prostorijama škole u Mačkatu i u Šljivovici.

U cilju razvijanja preduzetništva organizuju i aktivnosti u okviru projekta Eko škola čiji status imaju već četiri godine. Osnovna aktivnost Eko škole je bazirana na prikupljanju starog papira, limenki, tekstila, stakla i plastike tako da su u regionu postigli zavidne rezultate.

U ovoj školskoj godini sakupili su preko sedam tona papira, 300 kg limenki, 100 kg plastike. U dogovoru sa Učeničkim parlamentom dobijena sredstva  biće uloženo u kupovinu đačkih ormarića.

Ostavite odgovor