Pocetna Društvo Postrojenje za otpadne vode na Zlatiboru

Postrojenje za otpadne vode na Zlatiboru

505
0
Podelite

Direktor JKP „Vodovod Zlatibor” Rade Jovanović kaže da su završeni zemljani i betonski radovi na izgradnji Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru i nabavljeno oko 90 odsto opreme. Za proleće 2019. godine planiran je završetak građevinskih radova, montaža opreme, kao i puštanje postrojenja u probni rad.

Oko 90 % potrebne opreme za ostrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru stiglo je u magacine „Jedinstva“ u Užicu. NJena montaža će trajati tokom zime, a puštanje postrojenja u probni rad očekuje se na proleće. U tom periodu videće se da li ima nekih poteškoća u radu, ili potreba za nekim izmenama. Biće to period i kada će se zaposleni obučavati za rad na postrojenju.

Postrojenje će ispunjavati sve evropske standarde, a realizacijom ovog projekta Čajetina će postati jedna od prvih ekoloških opština u Srbiji.

Takođe je planirana rekonstrukcija postojenja za prečišćavanje vode za piće u Ribnici i vodovodnog sistema Zmajevac u Sirogojnu.U planu je i početak radova na izgradnji vodovodnog sistema Sušička vrela, kao i priprema projektne dokumentacije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Čajetine, Mačkata i Sirogojna .

Ostavite odgovor