Pocetna Ekonomija Vrata grada uvek otvorena za privrednike

Vrata grada uvek otvorena za privrednike

1215
0
Podelite

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković danas je sa saradnicima priredio tradicionalni susret privrednika, predstavnika Zlatiborskog upravnog okruga, Regionalne privredne komore, Vojske Srbije, MUP-a, pravosuđa, školstva, javnih preduzeća i ustanova sa područja Grada Užica.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Petković je, između ostalog rekao, da se užička lokalna samouprava trudi da održava komunikaciju sa predstavnicima užičkih preduzeća u kontinuitetu kako bi im uvek, kada je moguće, bila podrška da se reše problemi i pronađu rešenja koja će doprineti razvoju kompanija.

Prijem Tihi-Raduju nas poslovni uspesi naših firmi poput „Prvog partizana“ koji je ove godine obeležio 90 godina rada, „Impol Sevala“, Valjaonice bakra i „Jedinstva“ kao i uspesi malih i srednjih preduzeća koja uspevaju da plasiraju svoje proizvode na domaćem i inostranom tržištu. Zahvaljujući njihovim poslovnim rezultatima, Užice spada u red razvijenih područja i ovaj grad raste i razvija se, rešava komunalne i infrastrukturne probleme, melja svoje lice u skladu sa zahtevima vremena u kojem živimo i potreba naših građana- rekao je gradonačelnik Petković i istakao da posebno raduju koraci u unapređenju saobraćajne infrastrukture. Očekuje se početak izgradnje deonice autoputa od Preljine do Požege kao i autoputa od Beograda do Sarajeva koji će proći preko teritorije grada Užica.

-Vi privrednici najbolje znate koliko ste puta godinama unazad apelovali da se intenzivira modernih saobraćajnica koje će omogućiti postojećim privrednim subjektima da prošire svoje poslovanje i privući investitore koji su čitav naš kraj zaobilazili u širokom luku isključivo zbog loše saobraćajne komunikacije, – rekao je gradonačelnik Petković i zahvalio se Vladi Republike Srbije koja će opredeliti oko 27 hektara zemljišta na Beloj Zemlji kao lokaciju za industrijsku zonu i nove investicije što je velika podrška za Užice, ali i za užički kraj.

Gradonačelnik Petković je izrazio nadu da će se zahvaljujući svim merama i aktivnostima koje preduzima lokalna samouprava mladi i uspešni ljudi vraćati u Užice gde će videti realne perspektive za život i profesionalnu afirmaciju.

-Vrata Gradske kuće su za vas uvek otvorena, a prostora za saradnju u narednoj godini i godinama pred nama itekako ima,- poručio je gradonačelnik Tihomir Petković čestitajući svima novogodišnje i božićne praznike.

Prijem AnaOvom prilikom, Ana Lapčević direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga, predstavila je ovogodišnje dobitnike tradicionalnih nagrada Privredne komore Srbije iz Užica, „Prvi partizan“, „Jedinstvo“ i „Copper-Com“.

Ostavite odgovor