Pocetna Politika Ostavke, imenovanja i bojkot zasedanja

Ostavke, imenovanja i bojkot zasedanja

668
0
Podelite

Gradska skupština Užica usvojila je ostavku većnice za poljoprivredu Sanje Janković (SNS) i na njeno mesto postavila Marka Stevanovića (SRS) koji je do sada obavljao funkciju zamenika predsednika užičkog parlamenta.

Marko StevanovicUmesto njega zamenik predsednika Gradske skupštine Užica od danas   je Stefan Maksimović (SRS) strukovni inženjer saobraćaja koji je izabran  glasovime vladajuće većine na sednici koja je u toku.

Opozicioni odbornici Saveza za Užice koji čine Demokratska stranka, Dveri i Zdrava Srbija usprotivili su se dopuni dnevnog reda sa nizom tačaka koji je predložio predsednik Skupštine Branislav Mitrović i u znak  protesta zbog nepoštovanja odbornika  napustili su današnje skupštinsko zasedanje.

Skupstina UE napustanje 4IvanFilipović iz DS-a je rekao da su funkcije većnika za poljoprivredu i zamenika predsednika Skupštine jako bitne da bi se odbornici o njima izjašnjavali  na brzinu.

„Ne znamo o čemu se radi da vladajuća većina po noći uoči sednice dostavlja dopunu dnevnog reda.Znam da postoje razni raskoli u koaliciji i SNS, ali je jako nekorektno prema odbornicima  ovako dostavljanje materijala na brziinu“  – rekao je Filipović.

Vladan Virijevic 1Vladan Virijević iz Zdrave Srbije uputio je poziv odbornicima da napuste sednicu zato što se odluke donose kao da je Grad privatna svojina lokalne vlasti.

-Odbornici opozicije ranije su predlagali dopune dnevnog reda ali izgleda bez ikakve svrhe!  Diskusiji oko odlaska transfuzije iz Užica, pomoći majkama sa decom, povećanja stipendija za studente… Sada možemo da otvorimo novu diskusiju, a to je proširenje groblja Dovarje sve do uilice Riste Tešića i uništavanja parka – rekao je Virijević .

On je naveo da je „postala praksa da se oko 22 časa dostavljaju predlozi dnevnog reda sa skoro deset tačaka na koje odbornici nemaju vremena da se adekvatno pripreme“ i pozvao odbornike da napuste sednicu što je Savez za Srbiju – Užice i učinio.

Skupstina grada UE 12Pored tačaka dnevnog reda koji se odnose na programe poslovanja užičkih javno-komunalnih preduzeća, na današnjoj sednici pred odbornicima  je i Odluka o izradi plana detaljne regulacije „Groblje Dovarje“. Cilj donošenja odluke kako se navodi u obrazloženju jeste stvaranje planskih uslova za proširenje gradskog groblja i parcela obuhvata površinu od 11 hektara, većim delom  prema ulici Riste Tešića.

Ovom rešenju protive se građani ovog dela Užica koji sprovode potpisivanje peticije kako bi se sprečila seča drveća na pomenutoj parceli na delu koji je ranije korišćen za šetnju i odmor.

Rok za izradu Nacrta plana proširenja gradskog groblja Dovarje  je 180 dana posle usvajanja odluke.

Ostavite odgovor