Pocetna Društvo Završetak adaptacije dečjeg odmarališta na Zlatiboru (FOTO)

Završetak adaptacije dečjeg odmarališta na Zlatiboru (FOTO)

877
0
Podelite

U dečjem odmaralištu „Golija“ na Zlatiboru obeležen je završetak adaptacije u koju je u završnici uloženo preko 10 miliona dinara sopstvenih sredstava. Renovirani su recepcija, dečji klub, restoran, sobe na prvom spratu, natkriven sportski teren…

Golija 3Direktor Vladan Cuparić rekao je na svečanosti da završetak ovih radova predstavlja prekretnicu u radu užičkog odmarališta na Zlatiboru u tradiciji dugoj 57 godina bavljenja školskim turizmom.

-U narednom periodu očekujemo da postanemo lider dečijeg turizma, ne samo u Srbiji već i na Balkanu. Zato smo u proteklim godinama i uradili brojne rekonstrukcije i adaptacije odmarališta. Prihvatili smo nove trendove koje donosi novo vreme, prilagodili ih i prihvatili zahvaljujući i pomoći Ministarstva turizma i užičke gradske uprave, ali najviše zahvaljujući vrednoći i dobrom radu zaposlenih u odmaralištu i zato ostvarujemo sopstvena sredstva i investiramo – rekao je Cuparić koji je na svečanosti najavio dalje proširenje smeštajnih kapaciteta i nove sadržaje.

Golija cuparic i perisicNačelnik Zlatiborskog okruga Boban Perišić istakao je pozitivan poslovni rezultat u radu ustanove koja je iz zone gubitaka i ruiniranog stanja od pre šest godina i bahatog odnosa prema društvenoj imovini sada svake poslovne ostvaruje dobit od 25 miliona dinara.

-Zahvaljujući domaćinskom rukovođenju i podršci Republike i Grada korisna površina odmarališta na Zlatiboru uvećana je sa 1540 na preko 3200 kvadratnih metara -rekao je načelnik Okruga uz napomenu da su u okviru kompleksa u proteklom periodu urađeni zatvoreni bazen i sportska hala, a u planu je gradnja teretane i saune.

Upravnik „Golije“ Radovan Jojić kaže da je preko 10 miliona dinara utrošeno za natkrivanje sportskog terena i adaptaciju prostora recepcije, dečjeg kluba,restorana i šest soba na prvom spratu sa šesnaest ležajeva.

Golija radovan jojic-Odmaralište na Zlaiboru sada ima novi izgled i „Golija“ i praktično zna da će od 8. januara do 31. avgusta ove godine. Prvi nam gosti stižu 23. decembra i u pitanju je grupa dece iz Crvenke, Kule, Kraljeva, Vrbasa i Novog Sada, a za Novu godinu gosti su nam studenti iz cele Srbije – kaže Jojić i dodaje da po završetku novogodišnjih praznika počinje sezona zimovanja i rekreativne nastave školaraca u užičkom dečjem odmarališti na Zlatiboru i to sve o kraja avgusta.

Golija 5Odmaralište „Golija“ u prostranim sobama ima 190 ležajeva, a da njihov boravak protekne u što prijatnijoj atmosferi i postane nezaboravan doživljaj iz detinjstva svojski se trudi 25 zaposlenih. Pored odmarališta „Golija“ na Zlatiboru užičko dečije odmaralište gazduje još jedim objektom i to letnjim odmaralištem na moru u Bečićima.


 

Ostavite odgovor