Pocetna Politika POŽEGA: Opozicioni odbornici napustili sednicu

POŽEGA: Opozicioni odbornici napustili sednicu

881
0
Podelite

Odbornici Saveza za Srbiju napustili su zasedanje Skupštine opštine Požega u znak protesta protiv ponovnog pokušaja lokalne vlasti da legalizuju nelegalan objekat u suvlasništvu supruga predsednice Skupštine Zorice Mitrović , za koji su spremni da plate 12 miliona dinara iz budžeta.

“Odbornici opozicionih stranaka nisu želeli danas da prisustvuju usvajanju rešenja kojim se daje mogućnost legalizacije spornog objekta, prevođenjem parcele na kojoj se nalazi iz javne u privatnu površinu. Plan je da se kasnijeparcela i objekat  opet prodaju  opštini po već određenoj ceni od 12 miliona dinara.Bojkot je jedini način da sugrađanima dokažemo sa kakvim se manipulacijama i o kakvom se nasilju nad pravom i nad demokratijom radi u našoj opštini“, kaže odbornica Saveza za Srbiju Gordana Stević.

„Želimo da ukažemo na radikalno kršenje prava i da oni koji danas glasaju,počiniće krivično delo. Pozvali smo i ostale odbornike da isto bojkotuju sednicu i da ne prihvate da glasaju za nešto protiv čega su građani u Požegi ustali još 11.februara i mesecima protestvovali. Danas smo hteli da ukažemo da je ovo nešto preko čega se ne može.To je crvena linija koju ne smemo da pređemo”, naglasila je odbornica Saveza za Srbiju Gordana Marinković Savović.

Članovima Inicijative za Požegu, koja je pokrenula protest građana početkom godine odbijen je zahtev da prisustvuju sednici Skupštine opštine, uz obrazloženje da za to ne postoje tehničke mogućnosti. Da bi ih sprečili u pokušaju da prisustvuju,po prvi put,u zgradi opštine angažovano je privatno obezbeđenje.

“Ovo je nezapamćen skandal da se batinaši iz ,kako sun am sami rekli,jedne beogradske firme,angažuju da sprečavaju građane Požege da uđu u sopstvenu opštinu,a da su finansirani parama istih tih građana. To se u Požegi nikada do sada nije desilo.Ovo je zaista crvena linija koja je pređena i posle koje ne bi trebalo da ima povratka”, naglasio je Aleksandar Divović, iz Inicijative za Požegu.

Nepoželjne na sednici Skupštine opštine Požega bile su i televizijske ekipe N1 i RTS-a, kao i Blica. Sednici su mogli da prisustvuju samo ekipe lokalne televizije Požega i Telemark, kao i Radio Požege.

Ostavite odgovor