Pocetna Politika Opozicioni Savez za Užice napustio zasedanje užičke skupštine

Opozicioni Savez za Užice napustio zasedanje užičke skupštine

807
0
Podelite

Opozicioni odbornici Saveza za Užice koji čine Demokratska stranka, Zdrava Srbija i Dveri napustili su zasedanje užičke Skupštine  jer smatraju da je stanje agresije i nasilja u Srbiji došlo do  tačke ključanja i da odbornici ne žele da pružaju  legitimitet izostanku postupanja države. Odbornik i predsednik Gradskog odbora DS-a Jovan Marković je rekao da su odbnornici na ovakav način želeli da ukažu na težinu situacije u kojoj se kao društvo nalazimo.

Skupstina UE napustanje 3-Ne možemo da se pravimo kao da ne znamo šta je juče bilo na trideset-četrdeset kilometara od Užica. Odlučili smo da je najbolje da napustimo sednicu jer nije pristojno da posle dvadeset četiri sata od dešavanja u Guči i Lučanima raspravljamo o problemima koji se tiču infrastrukture Užica. Smatramo da je važno da se pokaže građanska neposlušnost i bunt zbog toga šeto je stanje nagomilane agresije i nasilja dovedeno do tačke ključanja. Ako mi kao odgovorni ljudi ne upozorimo na posledice takvih procesa dolazimo u situaciju da će se takva praksa političkog postupanja preneti u Užice čime se dovodi u pitanje rad institucija – rekao je Marković kritikujući nepostupanje države u slučaju pokušaja ubistva Borka Stefanovića u Kruševcu i paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Obornik Zdrave Srbije Vladan Virijević rekao je da su u Guči i Lučanima viđene konstantne pretnje predstavnicima opozicije  što je isto ponašanje od izbora do izbora. On kaže da nije bilo svrhe raspravljati o užičkom budžetu, pogotovo što je on isti iz godine u godinu sa prepisivanjem istih iznosa i stavki u budžetu, kritikujući vlast predvođenu SNS-om za koju su  kako navodi kapitalni projekti ulice i rasveta.

Vlada Virijevic 1-Naša poruka jeste napravimo ambijen kako bismo mogli da izađemo na izbore regularno bez pritisaka i ucena i da građani mogu da odluče za koga da glasaju – rekao je Virijević.

Odbornik Dveri Drqagan Babić doneo je na današnje zasedanje flašu otpadne vode i zatražio pre izlaska opozicije iz parlamenta  raspravu o slivanju otpadnih voda sa regionalne deponije Duboko, u vodeni tok kilometer  i po nizvodno, najpre  u Turski potok, a potom u Lužnicu..

Skupstina UE napustanje 2-Napuštenjem sednice kao odbornici Dveri reagujemo na ono što se dešava u Srbiji i kažemo stop nasilju. Nasilje ne može da postoji zato što neko drugačije misli. U Užicu postoje tihe pretnje, a titanje je trenutka kada će biti i ovde – kaže Babić. Odbornicima opozicije prilikom izlaska iz skupštinske sale priključio se i odbornik DSS-a Branko Gavrilović  želeći na ovaj način da pruži podršku, mada će kako je rekao učestvovati u raspravi u budzetu.

Reagujući na izlazak opozicije iz Gradske skupštine gradonačelnik Tihomir Petković SNS je rekao da je to neodgovorno ponašanje opozicije koja u važnom momentu za grad Užice kao što je usvajanje budzeta za iduću godinu odustaje od diskusije.

Tihomir Petkovic 5-Ne vidim nikakvu povezanost između izbora koji su održani juče sa temom usvajanje budžeta u gradu Užicu u kome nije bilo izbora – rekao je Petković ocenjujući da deo opoziciej nije hteo da raspravlja o budžetu koji nikada nije bio veći u istoriji grada Užica.

Ostavite odgovor