Pocetna Društvo Osnovano okružno Društvo za srpski jezik

Osnovano okružno Društvo za srpski jezik

666
0
Podelite

U požeškoj Gimnaziji „Sveti Sava“, proteklog vikenda održana je Konstitutivna skupština Podružnice Društva za srpski jezik i književnost za Zlatiborski okrug.

Ovaj oblik formalnog udruživanja nastavnika srpskog jezika sa tetirorije Zlatiborskog okruga organizovan je zahvaljujući zalaganju aktiva profesora srpskog jezika i književnosti. Ideja je da Društvo značajno doprinese ugledu profesije, stalnom stručnom usavršavanju, realizaciji brojnih aktivnosti i očuvanju srpskog jezika i književnog nasleđa.

Skupštinom je rukovodio Petar Matović, poverenik Društva za srpski jezik i književnost Zlatiborskog okruga, koji je istakao da će se redovno zasedanje skupštine održavati najmanje jednom godišnje, a vanredna prema potrebi.

Za predsednika Društva izabrana je Marija Jeveričić, iz Gimnazije ,,Sveti Sava“ u Požegi, a za potpredsednika Gorgina Đurić, iz bajinobaštanske Gimnazije „Josif Pančić“, dok je za sekretara postavljena Marina Petrović iz Osnovne škole „Emilija Ostojić“ u Požegi. Takođe, izabrani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora Društva.

Skupštini su prisustvovala 22 profesora srpskog jezika i književnosti

Ostavite odgovor