Pocetna Društvo Malinari zovu ministra u Užice

Malinari zovu ministra u Užice

686
0
Podelite

U Ivanjici je u petak 14. decembra zakazan veliki protest malinara iz raznih delova Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog neispunjenih obećanja u vezi isplate otkupne cene maline od 160 dinara.

-Odlaganje protesta je moguće jedino u slučaju da ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dođe u Užice 18. decembra sa stručnim kompetetnim timom  iz Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva trgovine i predstavnicima hladnjačara kako bi se “podigla” cena i ispoštovano obećano sa potpisom garancije – kaže predsednik  udruženja  “Podgolijski zdravi plodovi” Radenko Marić u ime organizatora skupa koji je najavljen u ivanjičkom Domu kulture za početkom u 11 časova.

On kaže da je “bruka i sramota” što obećanje o isplati maline ovogodišnjeg roda od 150-160 dinara i čija se akontna cena kretala ispod  100 dinara nije ispunjeno  kako je najavljeno posle protesta malinara u Prijepolju..

“Samo tražimo obećano. Živeli smo u nadi da će to i biti ispunjeno, ali od obećanja ništa, a već je Nova godina!  Zato protestujemo i tražimo smenu ministra Nedimovića i ministra trgovine Ljajića”– kaže Marić.

Organizator skupa u ivanjičkom Domu kulture u slučaju izostanka dolaska ministra poljoprivrede u Užice u utorak najavljuju dolazak u Ivanjicu malinara iz Šapca, Prijepolja, Priboja, Užica, Arilja, Nove Varoši, Dragačeva, Čačka i Kraljeva i to organizovano autobusima.

Ostavite odgovor