Pocetna Politika Vlast – planirano je izvršeno; opozicija – šminkanje grada

Vlast – planirano je izvršeno; opozicija – šminkanje grada

1499
0
Podelite

Odbornici Gradske skupštine Užica usvojili su izveštaj o devetomesečnom izvršenju budžeta za period januar-septembar  u kome su ostvareni prihodi od 1,7 milijardi dinara, a izvršenje rashoda  iznosi 82 odsto. Član Gradskog veća za budžet i finansije Miodrag Petković  rekao je u obrazloženju da sve što je planirano u raznim oblastima između ostalog obrazovanja, socijalne politike, ekologije, poljoprivrede, finansiranja ustanova se i ostvaruje bez prekoračenja budžetskih stavki.

Skupstina grada UE 8„Dominiraju prihodi od poreza od 1,2 milijarde ili 72 odsto u odnosu na celu godinu što je blizu idealnog procenta. Naplata poreza na imovinu ostvarena je 62 odsto i poznato je da se ona se najviše  prihoduje u dva-tri meseca do kraja godine, dok su republički transferi u posmatranom period iznosili 203 miliona dinara“, rekao je Petković uz podsećanje da je u posmatranom periodu ostvaren suficit od 159 miliona dinara. Opozicija je zamerila vladajućoj većini predvođenoj SNS-om trošenje novca za kako je rečeno šminkanje grada i marketing.

“Trideset miliona dinara za spomenik na kružnom toku! Pitajte seljake u Lužničkoj dolini da li su im potrebne subvencije u poljoprivredi”, – rekao je Ivan Filipović iz DS-a. Iz ove odborničke grupe stigla je i primedba na realizaciju samo 26 odsto planiranih sredstava na asfaltiranje puteva iz mesnih zajednica.

Skupstina grada UE 9 Pažnju odbornika privukla je i cifra od pozamašnih 83 miliona dinara za finansiranje troškova javne rasvete i plaćanje struje, koju je izneo odbornik DS-a Slobodan Kuzmanović.. Objašnjeno je da se zato i stalo sa rekonstrukcijom i nabavkom javne rasvete u Užicu dok se ne vide mogućnosti uštede.

Skupstina grada UE 10Odbornik “Zdrave Srbije” Vladan Virijević  rekao je na sednici da je dosta spomenika koji su skupo plaćeni i  poručio vlasti da se bavi životom Užičana. On se tokom diskusije založio za  povećanje iznosa studentskih stipendija,  pomoć porodiljama i inicirao raspravu o statusu transufzije od 1. januara iduće godine.

Skupstina grada UE TuristKao dopuna dnevnog reda danas je predložena tačka koja se odnosi na izmene i dopune Plana detaljne regulacije poteza Bela zemlja – Užice. Još jedan plan detaljne regulacije sa kojim su užički odbornici upoznati  odnosi se na oko 50 ari zemljišta na Plaži gde se nalazi hotel “Turist”. Na ovom mestu predviđena je gradnja stambeno-poslovnog centra u okviru koga će se nalaziti hotelski smeštaj.

Ostavite odgovor