Pocetna Kultura Pamtim „Užičku republiku“

Pamtim „Užičku republiku“

306
0
Podelite

Gost ovogodišnjeg, 23. JPF je pozorišni i televizijski glumac, pesnik, muzičar, ali i suprug predsednice stručnog žirija, Lenke Udovički, Rade Šerbedžija. U Užicu je prethodno bio pre samo par meseci.

“To je bilo 17. avgusta. Imao sam koncert u Gradskom kulturnom centru, a bio sam bolestan, pod temperaturom. Junački sam izdržao, iako sam u jednom trenutku mislio da ću pasti u nesvest na pozornici”, rekao je Šerbedžija za Bilten festivala.

Šerbedžiju za Užice vezuju lepe uspomene.

“Obožavam Užice. U njemu sam proveo dane i dane snimajući „Užičku republiku“. Od tada znam sve kafane ovde. Snimao sam i filmove, na Zlatiboru, sa Žikom Pavlovićem, tako da ovaj kraj dobro poznajem.”

Ipak, kako kaže, Užice nije isto kao nekada.

“Divno se menja. Baš je lepa atmosfera, lep grad, lep teatar. Volim što sam danas, večeras video to da se na Festivalu traži stolica više, sve je krcato, unose se dodatne stolice… Briljantno. Kao nekada, kada smo mi radili u KPGT-u, teatar sa Ljubišom Ristićem. To je bila ta atmosfera. Osim toga, predstava koju sam gledao večeras je divna. Apsolutno sam oduševljen.”

Rade Šerbedžija potvdio je čestu konstataciju da Užice ima zahtevnu, ali i obrazovanu pozorišnu publiku.

“Odmah sam video da publika na ovako jedan težak tekst, fantastičan, moderan, savremen, zatvoren, hermetičan, reaguje ovacijama. To znači da publika razume savremeni teatar.”

 

Ostavite odgovor