Pocetna Društvo Vrtić na Beloj zemlji početkom sledeće godine

Vrtić na Beloj zemlji početkom sledeće godine

743
0
Podelite

Radovi koji su počeli 5.jula na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta na Beloj zemlji u kome je planirano otvaranje dečijeg vrtića su u završnoj fazi.

Završena je sanacija objekta, fasade, unutrašnji građevinski, mašinski i elektro radovi. Rešeno je pitanje vodovne i kanalizacione instalacije, odvoda kišne i fekalne kanalizacije i postavljanje postrojenja za prečišćavanje.

Vrtic BZ 5U toku su radovi na parternom uređenju i obezbeđivanje svih potrebnih komunalnih priključaka, kao i javna nabavka za isporuku opreme i opremanje vrtića.

Nakon pribavljanje upotrebne dozvole i verifikacije od resornog ministarstva očekuje se i raspisivanje poziva za upis dece u vrtić.

Vrtic BZ 6Mesna zajednica Bela zemlja je finansirala izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju objekta budućeg vrtića, ali je i uz pet miliona dinara koje je namenila za adaptaciju, opredelila dodatnih 500. 000 dinara za kupovinu neophodne opreme.

Podsetimo, u maju 2012. godine Grad je kupio ovaj objekat od banke za 83.000 evra, na osnovu zahteva građana sa područja Mesne zajednice Bela zemlja da se otvori vrtić.

Vrtic BZ 7Ukupna površina objekta vrtića na Beloj zemlji je oko 400 metara kvadratnih, a kapacitet će biti 100 dece.

Izvođač radova CMP iz Užica je uveden u posao 5. jula i imao je rok 90 dana da završi sve poslove predviđene projektom, a vrednost je oko 18.000.000 dinara.

Ostavite odgovor