Pocetna Društvo Savremena oprema za užičku bolnicu

Savremena oprema za užičku bolnicu

861
0
Podelite

Ministarstvo zdravlja obezbedilo je za Opštu bolnicu Užice u poslednjih nekoliko meseci medicinsku opremu koja će omogućiti podizanje višeg nivoa zdravstvene zaštite pacijenata., bezbednijeg rada i boljih uslova za zaposlene.

-Nabavljen je trepan za rad neurohirurgije, dva monitoringa za anesteziološku službu, dva laparoskopska stuba za hirurgiju i ginekologiju, a odobrena su sredstva i za ultrazvučni aparat 4D tehnologije za ginekologiju i ultrazvuk za radiologiju koji će biti isporučeni do kraja ove godine. U funkciji je i artroskop za ortopediju koji je nabavljen od donacija privrednika Zlatiborskog okruga-precizirao je dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

Bolnica oprema 2Vrednost nabavljene opreme je oko 47 miliona dinara od Ministarstva zdravlja i 2,5 miliona iz donacija za ortopediju.

Laparaskopski stub za hirurgiju je praktično podrška uvođenju nove tehnologije operacije tumora debelog creva.

Bolnica oprema 4– Za sofisticirane laparoskopske operacije tumora debelog creva neophodna je vrhunska oprema. Ova oprema koja je stigla omogućiće još veći broj ali i sve komplikovanijih operacija-istakao je dr Miroslav Stanojević, načelnik hirurgije.

Za odeljenje ginekologije i akušerstva nova oprema će olakšati rad ali i omogućiti otvaranje odseka humane reprodukcije.

Bolnica oprema 3-Broj laparoskopskih operaciji je u poslednjih pet godina drastično porastao, čak i urgentna stanja se rešavaju tim putem. Ovo će omogućiti da paralelno radimo i mi i kolege hirurzi. A 4 D ultrazvučni aparat će učiniti ogroman pomak u dijagnostici, vođenju trudnoće i detekciji anomalija plodova-objasnila je dr Milena Aćimović, načelnik ginekologije.

Dr Aleksandar Moljević, načelnik hirurškog sektora istakao je značaj edukovanih stručnjača ove bolnice ali i saradnika iz drugih centara.

Bolnica oprema 5-Što se tiče tehničkog dela i iskustva svrstali smo se u klinike koje rade na visokom nivou. Na ortopediji sada smo uspeli uz pomoć ljudi dobre volje i privrednika iz našeg okruga da donacijama oformimo artroskopsku hirurgiju kolena. Sportisti da znaju da su sad bezbedni i ne moraju više da idu na operacije u Beograd i Novi Sad jer mlada ekipa sa doktorima Radovanovićem i Jovićevićem samostalno rade sve povrede kolena, kao i doktorka Gagović koja je velika podrška svojim nalazima na magnetnoj rezonanci- naglasio je dr Moljević.

Sa ovom opremom, kadrom i prostorom Zdravstveni centar Užice svrstava se među najznačajne ustanove u Srbiji u kojoj se izvode najzahtevnije operacije u različitim granama medicine.

Ostavite odgovor