Pocetna Hronika Zašto je u Crnoj Gori uhapšen Užičanin Mileta Mićević?

Zašto je u Crnoj Gori uhapšen Užičanin Mileta Mićević?

6624
1
Podelite

Užičanin Mileta Mićević, već mesec dana nalazi se u pritvoru zatvora u Spužu u Crnoj Gori. Njegova majka objašnjava da je on nedužan uhapšen na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom ulaska u Crnu Goru.

“Mi smo početkom marta otišli u Herceg Novi, na rođendan unuku, jer mi kćerka živi tamo sa porodicom. Bili smo i u Budvi, jer sam tražila posao i čekala radnu vizu. Na Đurđevdan smo opet otišli u Herceg Novi, na slavu moje kćerke. Tog dana smo se vratili u Budvu, kada je Mileta izgubio pasoš. Sutradan, 8.maja smo prijavili u policiju da je izgubio pasoš, gde je dobio potvrdu sa kojom je mogao da se vrati u Srbiju”, počinje svoju priču Milica Mićević, majka ovog 27-godišnjeg mladića.

Mileta sa sestrom i njenom kćerkom, koja živi u Herceg Novom
Mileta sa sestrom i njenom kćerkom, koja živi u Herceg Novom

Od tada Mileta i njegova majka nisu prelazili granicu. Ponovo su krenuli u posetu u Herceg Novi, 29. septembra, kada ga je crnogorska policija uhapsila na graničnom prelazu između Srbije i Crne Gore.

“Saopštili su nam da je za njim raspisana poternica, jer je na njegov pasoš otvorena firma. Kako nam je rekla njegova advokatica Nada Krajinović, koja mu je dodeljena po službenoj dužnosti, firma je otvorena na falsifikat njegovog pasoša u Americi. Pominje se šverc cigareta, ali mi nemamo nikakve precizne informacije. Ni advokatici ne dozvoljavaju da vidi papire od te firme, a ne dopuštaju ni da veštak utvrdi verodostojnost potpisa. On je već mesec dana u zatvoru i pritvor mu je produžen još dva meseca, navodno da ne bi stupio u kontakt sa kriminalcima koji su otovorili tu firmu uz pomoć njegovog pasoša”, kaže Milica.

Mileta nije imao stalno zaposlenje, radio je povremeno i kako tvrdi njegova majka do sada nije imao krivičnih dela. Njegova advokatica sve vreme piše žalbe zbog njegovog pritvora, ali sud u Podgorici to odbija.

“Obraćala sam se našoj ambasadi u Crnoj Gori, ali oni ništa ne mogu da pomognu. Ja sam tražila od njih da mu barem promene sobu u kojoj boravi sa 13 Albanaca i Roma. Plašim se za njegovo psihičko stanje”, objašnjava Milica Mićević.

Ona kaže da je išla od suda do tužilaštva u potrazi za informacijama o sinu. Sva vrata su joj praktično bila zatvorena, pa se čak zapitala da li je uopšte i živ. Sada ga obilazi petkom u zatvoru u Spužu, u nadi da će pritvor uskoro biti ukinut i Mileta oslobođen.

1 komentar

  1. Šta ćete u tom Montenegru,muče Srbe,a njihovi zatamnjeni džipovi nesmetano prevoze preko Zlatibora mafijaše iz njihovih klanova

Ostavite odgovor