Pocetna Sport Prijem šampiona

Prijem šampiona

830
0
Podelite

Odbojkašica Tijana Malešević, kik bokser Nikola Filipović i automobilista Luka Kotorčević ulepšali su kabinet gradonačelnika Užica. Svoje osmehe i sjajne rezultate podelili su sa čelnicima grada i svojim sugrađanima. Nedostajala je samo Maja Aleksić koja je zbog obaveza prema klubu već otputovala u Rumuniju.

-Ponosna sam, kao i mnogo puta ranije što sam Užičanka, što sam ovde naučila prve korake, odbojkaške i životne. Zato sa radošću uvek dolazim da velike uspehe i sjajne rezultate podelim sa sugrađanima, naglasila je Tijana Malešević, koja je sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu u Japanu osvojila titulu prvaka Sveta.

Reprezentativac Srbije u kik boksu, Nikola Filipović je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u kik boksu u Bratislavi osvojio zlatnu medalju:

-Ovo je jedan veliki uspeh za mene i mnogo mi znači. Postaje još draži kada dobijem podršku svojih Užičana, porodice, trenera i drugara. Hvala vam na ukazanoj pažnji.

Najmlađi među slavljenicima, ujedno i najmlađi šampion države u reliju je Luka Kotorčević:

-Velika je čast naći se na prijemu pored ovakvih imena, osvajača svetskih i evropskih zlata. Zahvaljujem se što su me uopšte pozvali ovde i što Grad konstantno prati moje uspehe. Pošto sam u ovoj godini bio najmlađi osvajač Zlatne kacige i pri tom i šampion u svojoj klasi, nadam se da ću u narednim godinama moći da se oprobav i na takmičenjima van granica naše zemlje i da ću dostojno reprezentovati i svoj grad i svoju državu.

dav

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković je istakao da mu je posebno zadovoljstvo da pozdravi sjajne užičke sportiste:

– Tijana nas je ovog puta obradovala sjajnom svetskom medaljom. Želimo joj sreću, zdravlje i uspeh, i da nam i daje daje razlog da se osećamo ponosni što smo Užičani. Nikola je mladi kik bokser. Ima nepunih 23. godine, trenutno boksuje za Crvenu Zvezdu, ali je naš Užičanin! Obradovao nas je prvim mestom na Evropskom prvenstvu u Bratislavi. I ranije je donosio uspehe svom Užicu i svojoj Srbiji, a i njemu takođe želimo zdravlja, sreće, uspeha, snage kao i Tijani da nastavi u ovom ritmu, i da i narednih godina osvaja medalje. Tu je u Luka Kotorčević koji je najmlađi. Ima nepune 22 godine a već je pre nekoliko godina krenuo sa uspesima! Najpre u kartingu, posle u brdskim, pa kružnim vožnjama, da bi se sada specijalizovao za reli. Ove godine  je osvojio je Zlatnu kacigu. Pratimo Lukin put ka sve većim uspesima, pokušavamo da pomognemo koliko možemo. Odabrao je skup sport, a da ima bolji auto, da ima više novca, sigurni smo da bi postizao još bolje rezultate. Pomenuću i Maju Aleksić koja je takođe bila članica zlatne rezpezentacije u Japanu. Ona je neko ko ide stazama Tijane i velikih užičkih odbojkašica koje su proslavile naš grad.  Želimo svima još puno medalja u narednom periodu, a ja pozivima sve mlade sportiste da se ugledaju na ove srpske asove i iskoriste taj talenat koji očigledno Užičani imaju kada je sport u pitanju.

Ostavite odgovor