Pocetna Sport Vicešampionska titula

Vicešampionska titula

615
0
Podelite

Užički biciklisti osvajanjem prvog mesta u konkurenciji ekipno mladji kadeti, na 11. po redu trci održanoj u Beogradu, u okviru Lige Srbije u drumskom biciklizmu, uspeli su da na kraju sezone osvoje drugo mesto u Ligi Srbije. Popularna Plava trka vozila se 68. put od Beograda do vrha Avale u dužini 15km. Prosečna brzina trke bila je 28km/h.

Biciklizam 2Predsednik i trener BK Ere, Nenad Milivojević prezadovoljan je postignutim uspehom:

-Ne znam šta da kažem osim da čestitam dečacima. Govorio sam i ranije, a i sada ističem da zajedništvo i drugarstvo najveći kvalitet ove generacije. Nama je bio važan ekipan plasman jer je razlika između ekipa Borca iz Čačka, Beograda i nas iznosila samo 10 bodova. Naši dečaci vozili su odlično iako je duvao jak vetar, sve do podnožija Avale. Aleksa Cvetić je prevukao celu trku i bodrio svoje drugove da izdrže do Avale. Uspon uz Avalu našim vozačima nije bio problem, jer mi svaki trening idemo i na jača brda. Na vrhu Avale smo izašli kao četvrti, peti i šesti.- kaže Milivojević i dodaje:

Biciklizam 3-Osvojili prvo mesto ekipno i drugo mesto u ligi Srbije. Aleksa je mogao i u tri, ali nije hteo da ostavi drugove same na vetru i svaka mu čast za to. Pokazao je kako se vozi za ekipu i zato je i bio član kampa mladih reprezentativaca, sa svojim drugom Veljkom Melentijević. Posle osvojenog drugog mesta na Državnom prvenstvu disciplina drum i trećeg mesta Dušana Stopića u Tuzli, ovo je najveći upeh kluba. Ova generacija je nastavila uspešan niz dobrih rezultata u mlađim kategorijama po kojima je klub postao prepoznatljiv. Treba istaći da ni ove sezone nismo bili na svim trkama kako bi smanjili troškove i kupili nove bicikle, u čemu smo i uspeli. Nadamo se da će se „domaćinsko poslovanje“ i dobri rezultati prepoznati prilikom dodele sredtava, jer smo dostojanstveno predstavljali svoj klub i Užice na trkama. Zahvalio bih se prvenstveno starijem vozaču mlađem senioru Milanu Milivojeviću koji je celo leto radio sa Aleksom Cvetićem, Veljkom Melentijevićem, Đorđem Đurićem i Mihailom Jokićem. Milan uspešno izlazi iz povrede kolena i uskoro očekujemo njegov uspešan povratak na stazu. Naravno sve ovo nije bilo moguće bez naših vernih sponzora, a mi smo im se na pravi način odužili dobrim rezultatima.

Ostavite odgovor