Pocetna Kultura NARODNI MUZEJ: Publikacije i suveniri po promotivnoj ceni   

NARODNI MUZEJ: Publikacije i suveniri po promotivnoj ceni   

762
0
Podelite

U užičkom Narodnom muzeju se nalazi veliki izbor knjiga, kataloga, zbornika i drugih publikacija koji se mogu nabaviti po pristupačnim i promotivnim cenama. U potrazi za poklonom koji će biti pravi užički, muzejska suvenirnica može biti sjajno mesto za odluku.

muzej knjige 2

Najjeftinija publikacija je 15, a najskuplja 500 dinara. Simbolična je cena  i kada su u pitanju suveniri, razglednice, mape…  Metalni broševi su 50, a nostalgične razglednice Titovog Užica svega 10 dinara  Koverat sa devet crnog belih crteža-fotografija starog Užica sa motivima Starog grada, centrale „Pod gradom“ ili  Kasapčića mosta košta samo 30 dinara.

muzej knjige 1

Ukoliko u porodičnoj biblioteci nedostaju dela  Milutina Uskokovića mogu se nabaviti u Narodnom muzeju po ceni od samo 500 dinara, ili po jednoj knjizi 100 dinara. U godini kada ceo svet obeležava stogodišnjicu Velikog rata u Muzeju se može  pronaći niz značajnih knjiga  o ratnicima iz užičkog kraja koji su dali sve za otadžbinu do konačnog oslobođenja grada 29. oktobra 1918. godine. I period Titove Jugoslavije zapisan je u knjigama  od Užičke republike do kraja XX veka. Istorija Užica – drugi tom u tvrdom povezu sa zlatnim slovima na tamno plavim koricama je svega 250 dinara i idealan je poklon. I za sticanje znanja i daljeg usavršavanja u Muzeju su izložene vredne knjige – radovi kustosa koji brinu da sačuvamo pamćenje u raznim oblastima bilo da je u pitanju istorija, etnologija ili umetnost čitavog kraja.

BROSEVI muzej

 

Privrednicima publikacije koje govore o njihovom zavičaju i njegovoj istoriji takođe mogu poslužiti kao dar poslovnim partnerima. Užički zbornici su izloženi od broja 17 do 20 po ceni od 50 dinara, od 20 do 40 po ceni od 100 dinara i poslednji broj 41 je 500 dinara.  Radno vreme suvenirnice Narodnog muzeja je od 8 do 15 časova svakog radnog dana.

Ostavite odgovor