Pocetna Odbojka Pobeda u „ruletu“

Pobeda u „ruletu“

749
0
Podelite

U trećem kolu Prve lige Srbije odbojkašice Jedinstva zabeležile su i treću uzastopnu pobedu. One su na svom terenu savladale ekipu Srema sa 3:2 (25:17,17:25, 25:14, 19:25, 15:12).

Poene za Užičanke postigle su Živanović 11, Nenadić 2, Blomgren 28, Tripković 10, Gonzalez –Tamašević 10, Lazarević 6 i Jovanović 5.

Posle uzbudljive i dramatične utakmice i pobede u petkom kockarskom setu, trener Jedinstva Zvonko Nikolić istakao da je protivnik bio izuzetno kvalitetana:

-Odbojkašice Srema su prošle godine igrale Super ligu i sigurno da sada pretenduju vrh tabele. Ponosan sam na svoje devojke koje su pokazale da imaju i snagu, želju i volju da pobede i da drugim pokažu koliko znaju i koliko su naporno radile.

U prvenstvu Prve lige odigrane su tri utakmice, a Jedinstvo je zabeležilo sve tri pobede:

-Naravno da smo prezadovoljini ali nama nije cilj da ređamo pobede! Naš cilj je da stabilizujemo ekipu i da na napravimo platformu koja će tek kroz nekoliko godina omogućiti da Jedinstvo razmišlja o selidbi u viši rang. Sada samo koristimo svaku mogućnost da pružimo dobru igru. Naravno kao i svaku mladu ekipu i nas „krase“ te oscilacije u igru svojstvene mladosti. To je sasvim normalno da se dešava. Moram vam samo reći da je ova ekipa prvi put večeras odigrala zajedno, jer smo u tri utakmice igrali sa tri različita tima, tako da je sve ovo zaista super.

U utakmici protiv Srema odbojkašice Jedinstva su imale pojačanje. Amerikanka Sara Alis Blomgren koja je sa postignutih 28 poena kao i svojom borbenošću, srčanošću i zalaganjem, odmah osvojila srca mlobrojnih navijača Jedinstva:

-Sara je večeras odigrala onako kako od nje i očekujemo. Ali naš fokus nije Sara, mi želimo da ona svojim iskustvom i zalaganjem pomogne ostalim devojkama i da svoje bogato iskustvo prenosi na njih.

Odbojkašice Jedistva već u četvrtak gostuju u Novim Banovcima, a odmah potom u nedelju 21. oktobra od 19 časova u Velikom parku dočekuju ekipu Smedereva.

Ostavite odgovor