Pocetna Društvo Muare efekat u dvorištu užičkog Crvenog krsta

Muare efekat u dvorištu užičkog Crvenog krsta

766
0
Podelite

 

Naučni klub Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice (RCU) je u okviru javnog poziva Centra za promociju nauke realizovao je postavku esponata Muare efekat u Naučnom parku.Vrednost eksponata je 192 000 dinara i postavljen je u dvorištu Crvenog krsta Užice i Umetničke škole.

Milena Vicevic-Muare efekat predstavlja vizuelnu stvarnost koja nastaje prelamanjem svetlosti i kreiranja iluzije. Muare je francuska reč (moire) koja se odnosi na svilu koja u sebi ima šaru crnih i belih traka i taj efekat predstavlja optičke fenomene-objasnila je Milena Vićević, direktorka RCU.

Užička Umetnička škola učestvovala je u izboru eksponata za Naučni park. Direktorka škole Sofija Bunardžić navodi da je u planu nabavka kamere i još delova. A sve to se uklapa sa skulpturama u ovaj ambijent.

Sofija Bunardzic-Dolazak učenika iz drugih škole značiće i za promocija rada Umetničke škole. Ovo je lepa priča da Park nauke bude u zajedničkom dvorištu-rekla je Bunardžić.

Postavljanje eksponata predstavlja i dobru saradnju različitih institucija. Dragomir Ćitić, sekretar Crvenog krsta Užice dodaje da podržavaju sve aktivnosti u koje su uključeni učenici radi sticanja novih znanja.

Ostavite odgovor