Pocetna Društvo Manifestacija „Noć istraživača“ u Užicu

Manifestacija „Noć istraživača“ u Užicu

805
0
Podelite

Evropska manifestacija „Noć istraživača“ prvi put organizovana je u Užicu od 24- 29. septembra u Regionalnom centru, Istorijskom arhivu i Gradskom kulturnom centru u saradnji sa Društvom istoričara Užica. Tema manifestacije je promovisanje kulturne baštine i nasleđa. U Naučnom klubu Regionalnog centra biće postavljeni punktovi nauke za sve zainteresovane učenike i građane.

 Ivana Jovanović, Milena Vićević i Marina Tasić

Ivana Jovanović, Milena Vićević i Marina Tasić

Projekat finansira Centar za promociju nauke u vrednosti od 75.000 dinara.

-Centar za promociju nauke realizuje manifestaciju sa svim Regionalnim centrima u Srbiji. Deo aktivnosti se realizuje pored Naučnog kluba u Gradskom kulturnom centru i Istorijskom arhivu. Centralna noć je u petak u Naučnom klubu i Istorijskom arhivu od 17-22 časa-istakla je Milena Vićević, direktorka Regionalnog centra Užice.

Manifestaciju podržava Evropska komisija u cilju jačanja i razvijanja evropske instraživačke karijere.

noc istrazivaca
“Noć istraživača” u Užicu počela je pre zvaničnog početka manifestacije i to  posmatranjem Meseca teleskopom.

-Odziv dece i građana bio je veliki a zatim su nastavljene aktivnosti kroz radionice i prezentacije- navela je Ivana Jovanović, bibliotekar Regionalnog centra Užice.
Ona je pozvala sve zainteresovane da prate ovu manifestaciju jer su radionice namenjene povezivanju teorije i prakse.
Marina Tasić, saradnica Naučnog kluba Regionalnog centra govorila je o organizovanju radionica u cilju promocije i popularizacije nauke.
-Cilj je da se mladi zainteresuju za nauku i da se na zanimljiv način prikaže da je jako bitna u razvoju savremenog društva-zaključila je Tasić.

Uz pomoć kreativnih edukatora u Naučnom klubu koji postoji od aprila 2016. godine u Užicu svim zainteresovanim omogućeno je sticanje novih znanja na zanimljiv način.

Ostavite odgovor